Rețetă de smochine confiate pentru prăjituri și torturi

Dacă aveți o recoltă bogată de smochine și ați făcut deja gem, există varianta de a păstra smochinele confiate întregi. Rețeta de smochine confiate este simplă și se poate realiza cu doar patru ingrediente. 

Smochinele confiate se pot savura ca atare sau se pot folosi în rețetele preferate de prăjituri. Confierea fructelor proaspete este o modalitate excelentă de a le conserva, obținând în același timp o gustare dulce.

Diferența dintre dulceață, gem și fructe confiate este că acestea din urmă se fierb mai puțin și în două reprize. Rezultatul final trebuie să fie niște fructe care să rămână întregi, lucioase și aspectuoase și care să fie îmbibate în sirop de zahăr.

Spre deosebire de dulceață, unde fructele ar fi tăiate în bucăți mai mici și s-ar combina cu siropul, ne interesează ca smochinele confiate să rămână întregi și ferme, pentru a le putea folosi apoi ca atare.

Ingrediente:

    500 g smochine

    500 g zahăr

    1/2 lămâie

    1/2 cană apă

Mod de preparare:

Spălați smochinele și lăsați-le să se scurgă de apă. Înțepați smochinele cu o scobitoare în mai multe locuri, pentru ca siropul să poată intra în ele.

Puneți zahărul, apa și zeama de lămâie la fiert. Când zahărul s-a topit și siropul s-a legat, dar să nu fie caramelizat, opriți focul. Puneți smochinele în sirop și lăsați câteva minute, cât să intre siropul în ele. Amestecați bine, astfel încât toate smochinele să fie în sirop.

Dați din nou drumul la foc și fierbeți amestecul timp de 15 minute, din momentul în care a dat în clocot. Îndepărtați spuma care se formează la suprafață. Opriți focul și acoperiți vasul cu un prosop ud. Lăsați smochinele așa până a doua zi.

După ce smochinele au stat în sirop peste noapte, puneți-le din nou pe foc. Lăsați să fiarbă 10 minute din momentul în care siropul a început să fiarbă. Focul trebuie să fie mic și siropul să nu se caramelizeze.

Opriți focul și acoperiți din nou vasul cu o cârpă udă. Lăsați să se răcească complet, după care puteți așeza smochinele confiate în borcane sterilizate. Umpleți cu siropul rămas. Păstrați smochinele la borcan într-un loc uscat și răcoros.

Vizualizări: 2,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: