Cum să combini faianța cu alte elemente de design din bucătărie?

Cum să combini faianța cu alte elemente de design din bucătărie?

Alături de living, bucătăria este considerată a fi inima casei. Este locul unde ne adunăm alături de membrii familiei pentru a savura preparate delicioase și pentru a petrece timp împreună. Faianța, fiind un element vizual puternic, poate influența în mare măsură atmosfera spațiului. De aceea este important să alegi un model adecvat ținând cont de restul elementelor de design din bucătărie. Cum faci ca toate elementele să se asorteze perfect? Iată câteva sfaturi de care să ții cont.

Combină faianța cu mobilierul și blatul de bucătărie

Dacă te afli în plin proces de renovare sau amenajezi o bucătărie de la zero, în primul rând trebuie să alegi un stil de faianță care se potrivește cu viziunea ta de decorare. Poate fi o faianță modernă, cu linii clare și culori neutre sau plăci rustice, dar contemporane, cu aspect de lemn sau piatră. Apoi, pentru a crea un aspect coerent, optează pentru plăci de faianta bucatarie care să fie în armonie cu mobilierul și blatul de bucătărie. Dacă blatul este din granit negru, o faianță din ceramică albă sau bej se potrivește perfect. Pentru un design industrial, combină o faianță cu efect de beton cu un blat asemănător. De obicei, piesele de mobilier albe sau în culori neutre, se potrivesc cu orice modele de faianță.

Consideră integrarea centralei termice în designul bucătăriei

Dacă montezi și o centrala termica în bucătărie, trebuie să ai în vedere și integrarea acesteia în decor. Desigur, poți opta să o încorporezi în mobilier, dar dacă nu ai posibilitatea, decorează zona astfel încât să se potrivească cu restul designului. În loc să o ascunzi, folosește faianță în apropierea acesteia și în spatele ei pentru a asigura o continuitate vizuală. În ceea ce privește partea cu țevi și robineți de sub centrală, poți folosi plăci de faianță pentru a crea o mască care să camufleze zona.

Integrează faianța cu finisaje metalice

Finisajele metalice, precum argintiu, auriu sau cupru, reușesc să adauge acea notă specială de eleganță în bucătărie. În acest caz, faianța poate fi combinată foarte bine cu accesorii metalice, precum mânerele și butonii pieselor de mobilier, chiuveta sau bateria de chiuvetă. Iar pentru a crea un aspect unitar, metalul ales ar trebui să se potrivească cromatic cu nuanța și stilul faianței.

Testează diferite aranjamente cu faianța

În trecut, faianța se aplica pe toți pereții bucătăriei. În ultimii ani, o aplicăm doar în spațiul dintre corpurile de bucătărie superioare și inferioare. Sau cel puțin în zona în care gătim. Însă poate fi aplicată și pe spatele unui bar pentru a crea un spațiu de accent. Totodată, într-o bucătărie de sine stătătoare, fără living open space, poate fi aplicată pe peretele opus pieselor de mobilier, creând astfel un design interesant.

Când te gândești la decorarea bucătăriei și integrarea faianței în funcție de elementele deja existente, trebuie să pornești de la ideea că îți dorești un spațiu funcțional, dar plăcut estetic. Pentru că există zeci de modele de faianță din care poți alege, îndrăznește să fii creativ. Joacă-te cu nuanțele și texturile și integrează toate elementele pentru a crea un aspect unitar și plăcut. Un strop de imaginație, atenție la detalii aparent neimportante, sunt de ajuns pentru a obține bucătăria la care visezi.

Vizualizări: 1,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: