Rețeta tradițională de gogoșari marinați

Gogoşarii pot fi pregătiți în diferite moduri pentru iarnă dar trebuie să știți că gogoșarii marinaţi sunt perfecţi lângă orice tocăniță sau friptură. Sunt foarte simplu de preparat şi se găsesc în piețe în această perioadă a anului.

În funcţie de ce cantitate de gogoşari vreţi să preparaţi,înmulţiţi cantitatea de condimente şi ingrediente pentru o porţie.

Ingrediente:

    5 kg gogoșari

    500 g zahăr

    250 g sare

    1 L oțet

    2 L apă

    Piper boabe

    Boabe de muștar

    Foi de dafin

    Hrean

Mod de preparare: 

Alegem gogoșari sănătoși mari și cărnoși şi îi spălăm foarte bine, îi scurgem de apă și îi tăiem apoi în sferturi. Punem la fiert apa într-o oală, împreună cu sarea, zahărul, oțetul, foile de dafin, boabele de piper și cele de muștar.

Când apa clocotește, punem și gogoșarii și îi lăsăm în apă timp de 3 sau 4 minute până se înmoaie un pic. Îi scoatem apoi cu o sită, îi scurgem și îi așezăm fierbinți în borcane.  Adăugăm în fiecare borcan și câte un fir de hrean. Dăm în clocot zeama, apoi o turnăm fierbinte peste gogoșarii din borcane. Închidem ermetic fiecare borcan și le punem în pături. Le lăsăm să se răcească lent și de tot, apoi le depozităm în cămară.

Vizualizări: 3,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: