La doi ani după ce Pandurii Târgu Jiu a intrat în faliment terenul sintetic amenajat de clubul fanion al Gorjului, și preluat în administrare de Primăria Târgu Jiu, se degradează permanent. Promisiunile că acesta va fi împrejmuit cu garduri noi și să va beneficia de vestiare pentru sportivi nu au fost onorate.
Se apropie reluarea campionatelor de fotbal pentru copii și juniori și terenul pe care se dispută meciurile este sub orice critică și riscă să nu mai poată fi folosit.
Nu s-a mișcat nimic la terenul sintetic de când acesta a fost amenajat de cei de la Pandurii. Terenul pe care a fost amenajat devenise un fel de parcare iar cei de la Pandurii au decis să îl reamenajeze ca teren sintetic, având covorul de iarbă deja achiziționat, înainte de intrarea clubului în insolvență. De atunci, din 2018, sute de copii și juniori au beneficiat de acest teren, fiind mai multe cluburi din Târgu Jiu care își desfășoară acolo pregătirea dar și meciurile oficiale.
AJF Gorj a inspectat în aceste zile terenul, fiind forul responsabil cu omologarea terenurilor, președintele Mihai Prunariu concluzionând, pe pagina de Facebook, că acest teren este o rușine pentru Târgu Jiu: „În total sunt opt cluburi de fotbal cu 25 de echipe joacă pe acest teren care este făcut praf, gardul împrejmuitor este incomplet, tribunele sunt rupte, cu scaune lipsă, plasele de la porți sunt rupte sau nu mai există, băncile de rezerve sunt toate rupte. Este o rușine pentru Municipiul Târgu Jiu în ce condiții se joacă pe acest teren”.
S-a ajuns aici pentru că nu s-a mai investit mai deloc în baza sportivă de ani de zile și, mai ales, din cauza lipsei de personal cu care se confruntă cei de la administrarea bazei sportive, oamenii care lucrau la sală și stadion fiind luați chiar de Primăria Târgu Jiu și duși la noile sedii ale direcțiilor din primărie deschise tot în stadion. Asta deși criza de personal nu este de dată recentă, fiind o problemă semnalată tot de ani de zile. Altfel spus personalul care deservește sala, stadionul și terenurile de antrenament este pe cale de dispariție. Nu este clar de ce nu s-a mai angajat personal, ba mai mult, s-au luat oameni și din personalul puțin care era. Supraaglomerați de volumul mare de muncă, mai ales după apariția CSM Târgu Jiu, oamenii care mai aveau câțiva ani până la pensie au ales să plece mai devreme acasă.
Pandurul a scris de nenumărate ori de aceste probleme de la terenurile din Complexul Sportiv, și de faptul că acolo nu vin numai copiii și juniorii din Târgu Jiu ci și din alte orașe din țară. Multe echipe filmează meciurile iar imaginile transmise pe paginile de Facebook ale acestora sunt chiar o rușine pentru un oraș ca Târgu Jiul.
Pentru a corespunde criteriilor de omologare acest teren ar trebui complet împrejmuit și ar avea nevoie de tribune corespunzătoare, nu care să pună în pericol viața copiilor cum sunt ruinele fostelor tribune, rămase fără scaunele distruse de cei care au acces oricând în baza sportivă, la orice oră, chiar și noaptea, pentru că nimeni nu-i oprește, nici măcar un gard de protecție.
Tineri teribiliști, și chiar și adulți, se plimbă în weekend cu bicicletele pe terenurile de antrenamente, fumează pe băncile de rezerve, cărora uneori le-au dat foc, și distrug scaunele și anexele terenului.
Nu e de mirare că plasele micilor porți aduse de cei de la Pandurii pentru copii au dispărut pentru că oricine vrea vine și joacă seara fotbal pe terenul sintetic pentru că nocturna are întrerupătoare la îndemâna oricui. Aceste lucruri le poate constata oricine, dar le știu cel mai bine vecinii terenului de antrenament, cei care se plâng că nocturna terenului este aprinsă uneori chiar și după ora 22:00.