AJB Gorj organizează cursuri pentru arbitri

Asociația Județeană de Baschet Gorj invită adolescenții din Gorj și iubitorii de baschet, fete și băieți, să se înscrie la un curs gratuit de arbitri. În urma acestui curs tinerii vor putea susține teste pentru a deveni arbitrii divizionari, oficiali și statisticieni ai jocului de baschet. 

Asociaţia Judeţeană de Baschet Gorj, prin Colegiul Județean de Arbitri de Baschet, anunță organizarea unor cursuri de formare a arbitrilor divizionari şi a oficialilor și statisticienilor meciurilor de baschet: „Ai practicat baschetul si vrei sa rămâi în fenomen? Vino alături de noi începând cu 15 februarie 2024 pentru a deveni arbitru, oficial sau statistician. Cursurile sunt gratuite, iar tot ce trebuie să ai este vârsta minimă de 16 ani, pasiune pentru baschet și dorința de a învăța”. 

AJB Gorj a stabilit și publicat și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să participe la aceste cursuri: să solicite înscrierea la curs printr-o cerere adresată Asociației Județene de Baschet Gorj pe adresa [email protected]; să fie apți pentru efortul fizic solicitat de prestarea activității de arbitru de baschet (adeverința de la medicul de familie); să fi absolvit sau să urmeze cursurile unei instituţii de învăţământ liceal sau universitar; să fie practicant al baschetului într-o formă organizată (la școală, liceu sau în asociații sportive sau cluburi) sau fost jucător al acestui sport.

„Vârsta minimă a candidaților este de 16 ani iar cursurile se adresează atât fetelor, cât și băieților, și se vor organiza în conformitate cu Regulamentul Arbitrilor de Baschet din România, Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet și Regulamentul General de Organizare al Competițiilor de Baschet din România și vor fi susținute de lectori cu experiență și expertiză în activitatea de arbitru de baschet”, se arată în comunicatul semnat de președintele AJB Gorj, Marius Vlaicu.

Cursurile se vor desfășura începând cu data de 15 februarie.

Galerie foto


Vizualizări: 357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: