Târgu Jiu: Salariile angajaților de la spital, în pericol
Salariile, asigurarea medicamentelor și a echipamentelor de protecție sunt puse sub semnul întrebării la spitalul din Târgu Jiu. În lipsa unei echipe de conducere, angajații riscă să nu-și primească salariile. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a cerut să fie urgentată procedura de numire a unei conduceri interimare pentru ca activitatea unității spitalicești să nu fie blocată periculos de mult timp.
Cosmin Popescu a declarat că nu vede oportună numirea unei conduceri militarizate la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru că, între cei șase angajați infectați, sunt doar două cadre medicale. „Nici eu nu sunt de acord cu acest lucru pentru că nu se impune. Două cadre medicale, pentru că o consider și pe doamna director de îngrijiri, care e asistent medical, sunt îmbolnăvite cu acest virus și sunt internate în cadrul Secției de Boli Infecțioase din Târgu Jiu”, a declarat președintele Consiliului Județean.
De o lună, spitalul aflat în subordinea Consiliului Județean a trecut sub coordonarea Ministerului Sănătății, așa că acum doar Ministerul poate veni cu soluția salvatoare: „De o lună de zile, Spitalul Județean este trecut în subordinea Ministerului Sănătății în ceea ce privește partea de modernizare și de coordonare a activității, inclusiv de revocare și numire a componentei de management și nu numai, inclusiv partea de șefi de secție, laborator ori farmacie”.
Lucrurile trebuie să se desfășoare rapid. Peste câteva zile, cei peste o mie de angajați ai spitalului trebuie să încaseze salariile. Acest lucru nu se va putea întâmpla în lipsa unei conduceri. Pe lista de așteptare, mai sunt și echipamentele de protecție și medicamentele. „Trebuie făcută decontarea cu Casa de Sănătate, cu Ministerul Sănătății în ce privește decontarea serviciilor de urgență, decontarea în ce privește partea de Medicină Legală, plata salariilor. În 15 mai, salariații spitalului trebuie să încaseze salariile. Trebuie asigurat un flux continuu de aprovizionare cu medicamente, cu materiale și echipamente de protecție. Trebuie duse la bun sfârșit procedurile de achiziții pentru a asigura un flux continuu de echipamente, medicamente și alte materiale. Trebuie numită o echipă de coordonare. Trebuie făcut cât mai urgent acest lucru”, a semnalat Cosmin Popescu, la Radio Infinit.