Târgu Jiu: Cozi la carne înainte de Crăciun
Crăciunul bate la ușă și gorjenii încă nu au terminat cumpărăturile pentru sărbători. Sunt cozi la carmangeriile din Târgu-Jiu, dar și la supermarket-urile din oraș și se pare că așa că fi și mâine.
Deși magazinele sunt închise o zi, maxim două, angajații de la raionale de carne nu își explică de ce gorjenii cumpără cantități mari de carne.
"Este nebuie la raioanele de carne. Se cumpără carne de mii sau chiar zeci de mii. Am înțeles că poate mulți nu au avut porc și au luat carne macră, să o pregătească în casă. Eu cred că mulți au făcut rate la bănci sau împrumuturi ca să cumpere carne pentru că altfel nu îmi explic. S-a vândut foarte bine ceafa și pulpa de porc. Mă gândesc că poate oamenii se tem de scumpiri și își fac stocuri, că îmi este greu să cred că se mănâncă atât de Crăciun", a spus o vânzătoare.
La cozi, oamenii vorbesc despre faptul că este mai rentabil să cumpere de la carmangerii, decât să taie porc.
"Preferăm să luăm de la carmangerie caltaboși, tobă, cârnați, mușchi, pentru că sunt făcute bine și ieșim mai ieftin decât să tăiem porc. În plus de asta e mai comod. Am lăsat aceste cumpărături mai aproape de Crăciun ca să fie proaspete. Pierdem timpul la coadă mai bine decât la bucătărie. În fiecare an stăm la coadă la carne. Suntem învățați", a spus un client.