Sute de candidați pentru nici zece posturi la spital

A fost competiție acerbă pentru posturile scoase la concurs de Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Sute de candidați au depus dosarele să prindă un post în cadrul unității medicale. Cea mai mare “bătălie” a fost pentru un post de asistent medical debutant.  

80 de persoane s-au înscris pentru două posturi vacante de asistent medical debutant în Secția de Terapie Intensivă. O singură persoană a reușit să obțină punctajul necesar ca să prindă un post. Celălalt post a rămas tot liber.

Aproximativ 100 de candidați au vrut să prindă un post de brancardier. Au fost scoase cinci posturi la concurs. Patru pentru Secția ATI și unul pentru blocul operator.

Pentru posturile de îngrijitori nu a fost atât de mare „bătaia”. Au fost vacante nouă posturi și 17 candidați s-au înscris la concurs.  

Foarte mulți dintre candidați au ales să-și protejeze identitatea în documentele publicate de spital. Astfel că, în loc de nume, apar coduri. Un brancardier sau un îngrijitor câștigă în jur de 3.000 de lei lunar în timp ce un asistent medical debutant poate ajunge până la 6.000 de lei.

Au fost și suspiciuni de fraudă. Un candidat ne-a semnalat că la concurs ar fi fost favorizați cei care lucrau deja în spital, dovadă că ei au și câștigat. Acesta susține că pe înregistrarea video s-ar putea vedea că unii candidați au copiat, dar și că unii cu note mici la scris au avut note umflate la interviu.

Vizualizări: 4,128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: