Supărare mare în rândul minerilor: E o ilegalitate!

Supărare mare în rândul minerilor. Au primit decizii de recalculare a pensiilor pe minus. Chiar dacă au primit asigurări că nu li se vor tăia pensiile, oamenii sunt revoltați. Unii dintre ei au primit decizii de recalculare cu un minus de 2.000 de lei. 

Liderul de sindicat Vasile Tivig spune că pe decizia lui de recalculare scrie că are cu 500 de lei mai puțin, dar are colegii care riscă să piardă mai mulți bani deși au lucrat în condiții foarte dificile.

“Cu minus. Aproape 500 de lei pe minus în situația în care nu s-a câștigat procesul. La cei care au câștigat, sunt sume foarte mari, de peste 2.000 de lei. Sunt mineri și cu aproape 4.000 de lei, cei de subteran. E o ilegalitate. Încalcă Constituția, încalcă legea în sine. Principiul contributivității nu e respectat. La grupele de muncă, s-a plătit contribuții. Pentru condițiile speciale, s-au mai plătit 10% în plus ca să beneficiezi de anumite drepturi. Cum să spui că nu e contributiv ceva pentru ce s-a contribuit. E o ilegalitate. E o nesimțire! Pentru gorjeni, e o răzbunare”, a spus Vasile Tivig la Radio Infinit.

Nu doar minerii riscă să fie afectați. Toți gorjenii care au muncit în condiții grele au primit decizii de recalculare pe minus. „Peste 70% sunt cei care au muncit în condiții grele și pierd acum aceste drepturi”, a mai spus Tivig.

Cu toate acestea, oficialii Caselor de Pensii și Ministerul Muncii au anunțat public că nicio pensie nu va scădea după aceste recalculări. Asta chiar dacă oamenii au primit deciziile de recalculare pe minus. 

Vizualizări: 2,340

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: