Strategia de dezvoltare a Gorjului, întocmită de o PFA din Dolj

Gorjul va avea o strategie de dezvoltare pentru perioada 2021-2027. Documentația va fi întocmită de o Persoană Fizică Autorizată din Dolj, care a câștigat recent licitația organizată de Consiliul Județean Gorj. Contractul care va stabili prioritățile Gorjului a ajuns pe mâna fostei șefe a Registrului Comerțului Olt.

Mai bine de jumătate de milion de lei a pus la bătaie Consiliul Județean Gorj pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a județului pentru perioada 2021-2027 și a Planului Strategic Instituțional.

Cele două documente vor stabili, spun autoritățile, prioritățile de dezvoltare ale Gorjului, precum și direcțiile de acțiune pe termen mediu și lung.

Contractul a fost împărțit în două loturi. Primul dintre ele, care se referă întocmai la elaborarea strategiei, a fost câștigat de Jurge Liana Claudia Persoană Fizică Autorizată, din Craiova, pentru suma de 169.000 de lei. În total au fost depuse zece oferte.

PFA-ul este pe numele fostei directoare a Registrului Comerțului Olt, schimbată din funcție cu data de 1 august.

Claudia Liana Jurge este absolventă a Facultăţii de Drept din Craiova. Aceasta are experienţă în gestionarea proiectelor finanţate din fonduri europene și expertiză în domenii precum managementul resurselor umane, achiziţii publice, juridic, formarea profesională a adulţilor, cercetare şi studii de piaţă.

Luna trecută, PFA-ul a încheiat un contract de servicii, prin achiziție directă, cu Primăria Turceni, pentru circa 25.000 de lei.

Cel de al doilea lot, care presupune organizarea unor cursuri de formare în domeniul managementului strategic EPSO, a fost adjudecat de Tehno Art Solution, un SRL din București, contra sumei de 47.800 de lei, la jumătate față de valoarea maximă oferită de Consiliul Județean Gorj.

Douăzeci de persoane din cadrul UAT Gorj vor fi instruite în domeniul planificării strategice. Și pentru acest lot a fost bătaie, fiind depuse în total opt oferte.

„Atât Strategia de dezvoltare a județului Gorj pentru perioada 2021-2027, cât și Planul Strategic Instituțional vor fi elaborate prin implicarea tuturor factorilor interesați în dezvoltarea socio-economică a județului Gorj, oferind oportunitatea de a identifica și susține inițiative relevante pentru rezolvarea problemelor comunităților locale, având elemente ce vor viza: mediul economic, sănătatea, asistența socială, învățământul, infrastructura, educația, resursele umane, agricultura, turismul, dezvoltarea capacității administrative, cooperarea inter-instituțională și portofoliul de proiecte propuse”, anunța, zilele trecute, Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Contractul a fost semnat pentru o perioadă de 12 luni.

Vizualizări: 1,357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: