Ştafeta Invictus a pornit de lângă Coloana fără Sfârşit

Zeci de voluntari, civili sau militari, au pornit, vineri dimineaţa, în cursa Invictus. Ştafeta Veteranilor Invictus a pornit de lângă Coloana fără Sfârşit, din Târgu Jiu, şi va avea punctul final în munţi, în Pasul Vâlcan, unde ştafeta albastră va fi predată celor care vor continua cursa în judeţul Hunedoara.


Locul startului nu a fost ales întâmplător. Coloana a fost ridicată de Brâncuşi în memoria soldaţilor care s-au jertit pe câmpul de luptă.


Voluntarii nu au fost opriţi de ploaie. "E prima dată când particip la cursă. Sunt pompier. Ne-am pregătit şi nu ne sperie ploaia", a spus jun voluntar. "Cunosc traseul. E destul de solicitant până în Pasul Vâlcan, dar merită efortul când ne gândim la motivul acestei curse", a spus un alt voluntar.


Ştafeta Veteranilor Invictus e formată din trei trasee: albastru, galben şi roşu. "Coloana Infinitului, ştim foarte bine care e însemnătatea cu tot ce înseamnă Calea Eroilor, este un mesaj extraordinar. Ne dă o energie în plus. Avem peste 3.600 de kilometri pe care îi vom parcurge cu ştafeta. Suntem peste o mie de voluntari civili şi militari pentru că Invictus România asta înseamnă, un proiect educaţional care îmbină şi lucrează foarte bine partea civilă cu partea militară. Avem peste 50 de localităţi prin care vom trece şi vom atinge toate judeţele ţării", a precizat Dan Zidaru, voluntar Invictus România, coordonator al cursei de azi.

Cele trei ştafete se vor reuni pe 25 octombrie, la Carei.

Galerie foto


Vizualizări: 385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: