Campanie de informare privind protecția animalelor

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Gorj, în colaborare cu Serviciul pentru Protecția Animalelor aflate în dificultate din cadrul Consiliului Județean Gorj, au desfășurat astăzi o acțiune de informare dedicată proprietarilor și deținătorilor de animale de companie.

Scopul acțiunii a fost de a sublinia importanța asigurării bunăstării animalelor și respectarea legislației în vigoare privind protecția acestora.

În cadrul activităților, cetățenii au fost informați despre prevederile legale din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, OUG 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân și OUG 55/2002, referitoare la regimul câinilor periculoși și agresivi. Participanții au primit pliante explicative despre sancțiunile prevăzute în cazul nerespectării acestor legi.

Acțiunile au avut loc în mai multe zone frecventate din Târgu Jiu, inclusiv în Parcul Central, Târgul Auto și zona centrală a municipiului, cu scopul de a reduce cazurile de maltratare și abandon al animalelor și de a preveni atacurile canine. Polițiștii vor continua aceste activități în perioada următoare.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: