Pictură murală inedită, manifest pentru protejarea mediului

Un artist din Valea Jiului a realizat o pictură murală inedită. Pe fațada unui bloc din Aninoasa, orașul său natal, pictorul Paul Șerban a realizat o lucrare impresionantă prin care vrea să atragă atenția asupra unui fenomen greu de eradicat: aruncarea gunoaielor în râuri.

Lucrarea surprinde natura în două ipostaze: sufocată de gunoaie și vie.  “Aici o avem pe Gaia, care în planul drept trăieşte în armonie cu ea însăşi, este totul frumos. în partea stângă, e distopia gunoaielor, a nesimţirii aruncate în toate direcţiile din păcate. Avem şi aici gunoaie, dar încercăm prin artă să facem un pas spre direcţia potrivită”, a mărturisit Paul Șerban.


În esență, lucrarea prezintă contrastul dintre o lume curată, în echilibru, și lumea în care abuzul și nepăsarea duc către autodistrugere. “Vizualizatorul este pus in situația de a se identifica cu personajul și cu natura realizând astfel că bunul simț, respectul și grija față de semeni, natură și divinitate sunt virtuți în pofida căutării confortului exagerat și a indiferenței acțiunilor noastre față de semeni, mediu și Dumnezeu. În ambele cazuri repercursiunile se simt inevitabil, cine alegem sa fim?”, s-a întrebat retoric pictorul.

Pictura murală a fost efectuată în cadrul programului Cu Apele Curate, lansat de Asociația Mai Mult Verde, ca un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile riverane, iar un operator privat a pus la dispoziție nacela care l-a ajutat pe Paul să-și ducă lucrarea la bun sfârșit.

Vizualizări: 273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: