Spitalele Covid fac planuri să-și reia activitatea normală

Spitalele care au tratat bolnavi infectați cu Covid așteaptă să își reia activitatea normală mai ales că au scăzut semnificativ îmbolnăvirile în județul Gorj. Duminică, a fost raportat un singur caz de Covid 19 în tot județul Gorj, după ce au fost efectuate în jur de patru sute de teste. Luni a fost prima zi din acest an fără niciun caz nou de Covid în Gorj.

Oficialii Spitalului Orășenesc Novaci care tratează acum cazurile ușoare și medii de coronavirus abia așteaptă să refacă circuitele și să reia activitatea normală, mai ales că mulți bolnavi sună și întreabă când își pot relua tratamentele în spital.

Pe măsură ce cazurile de Covid 19 sunt tot mai puține, managerul de la Novaci își face planuri pentru redeschiderea unității medicale pentru toți bolnavii care au nevoie de tratament. “Ușor, ușor vom putea relua activitatea spitalului. Ni s-a spus că o să putem să revenim la normal, dar să ținem câteva circuite și pentru spital Covid. A fost examen pentru Comitetul Director. S-a reîntregit Comitetul Director. Urmează să facem o analiză, să vedem ce modificări mai trebuie făcute și pentru pacienții cu Covid și să începem să reluăm activitatea normală”, a spus managerul spitalului din Novaci, Emil Grigore.

În mare, medicii și asistentele de la Novaci s-au vaccinat contra Covid. „Medicii și asistentele, în special, s-au vaccinat. Centrul de vaccinare de la spital s-a mutat la primărie. La centrele de vaccinare, sunt doar medici de la noi și câțiva medici de familie. Au fost zile când s-au vaccinat și 240 de pacienți. Au fost și zile cu doar 40 de pacienți. Nu au fost zile în care să nu se vaccineze oameni”, a mai declarat Emil Grigore, la TV Sud.

Șeful Direcției de Sănătate Publică Gorj, Narcis Stoian, spune că în cazul în care se va renunța la secțiile care tratează bolnavii infectați, acest lucru va avea loc gradual.

”Momentan, unitatea spitalicească din Târgu Cărbunești rămâne suport Covid. Dacă se va renunța să nu mai fie spital Covid, acest lucru se va face gradual. Pot fi situații când un pacient este confirmat pozitiv și are nevoie de o operație, iar atunci este nevoie de o secție în care bolnavul să fie internat”, a spus Narcis Stoian.

Managerul Spitalului din Târgu Cărbunești, Constantin Târziu, spune că a solicitat revenirea la normalitate și speră ca acest lucru să se întâmple începând cu data de 1 iunie.

”Am solicitat revenirea la desfășurarea actului medical de dinainte de 1 aprilie 2020. Este un necesar. Oamenii vin la porțile spitalului și întreabă când vom da drumul. De asemenea, numărul pacienților infectați a scăzut foarte mult. În prezent, nu avem decât doi pacienți internați. Fiind spital suport, trebuie să avem și o secție pentru pacienții infectați cu acest virus”, a spus Târziu.

Vizualizări: 680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: