Se golesc spitalele de pacienți Covid. Director: Avem trei bolnavi

Numărul de îmbolnăviri cu SarsCov2 este tot mai mic în județul Gorj, iar asta se vede și în spitalele suport Covid. Deja, paturile încep să se elibereze și sunt unități medicale unde mai sunt internați doar câțiva pacienți. În Spitalul Orășenesc Novaci, de exemplu, transformat în spital suport pentru cazurile ușoare și medii de Covid 19, mai sunt doar trei bolnavi. Directorul unității medicale speră ca activitatea spitalului să revină la normal cât mai curând.

În total, spitalul din Novaci are circa 70 de paturi destinate bolnavilor suspecți ori confirmați cu noul coronavirus. În ultima perioadă, incidența scăzută s-a resimțit și în numărul pacienților internați. În prezent, mai sunt doar trei bolnavi confirmați cu SarsCov2, internați în spital.

“Avem 64 de paturi suport Covid și 6 pe zona de tampon. Probabil că, în scurt timp, datorită faptului că incidența este foarte mică și în Novaci, și în Gorj, vom intra într-un fel de normalitate cu spitalele pentru că adresabilitate este foarte mare. Camera de Primiri Urgențe este plină. Toată lumea vine și întreabă când se dă drumul la spital, când își pot relua tratamentele în spital și, probabil, că în scurt timp se va întâmpla și acest lucru. A trebuit să facem și niște modificări ținând cont că suntem spital suport Covid. A trebuit să schimbăm circuitele. Am avut și câte 86 de pacienți, i-am păstrat aici și am făcut modificări. Am avut foarte mulți pacienți din afara Novaciului. Acum avem trei bolnavi, dar și incidența pe județ a scăzut foarte mult”, a spus Emil Grigore, managerul spitalului.

Directorul a mai adăugat, la TV Sud, că speră ca activitatea spitalului să revină, în curând, la normal: „Sunt convins că, într-un timp foarte scurt, vom reveni la normal cu spitalul. Internările se fac doar pe Covid, pe cazuri medii și ușoare”.

În Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, mai sunt internați circa 30 de pacienți suspecți ori confirmați cu SarsCov2.

Joi, Direcția de Sănătate Publică Gorj a raportat trei îmbolnăviri în 24 de ore după ce au fost făcute peste 300 de teste. 

Vizualizări: 2,592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: