Spaţiile comerciale din stadion nu au căutare, dar sunt utile

Stadionul Municipal din Târgu Jiu a fost prevăzut cu o serie de spaţii cu destinaţie comercială. Acestea au fost scoase la licitaţie de către administraţia locală, dar se pare că nimeni nu a fost interesat de închirierea lor, ele fiind oferite de administraţia locală către DSP şi ONG-uri.

Prevăzut din construcţie cu unele spaţii cu destinaţie comercială, stadionul de la Târgu Jiu nu are nici un astfel de spaţiu închiriat până acum.

Primarul Marcel Romanescu a precizat că s-au scos la licitaţie după ce au fost evaluate de specialişti, dar nu s-a prezentat nimeni să le închirieze.

„Spaţiile din faţa stadionului sunt spaţii comerciale pe care le-am scos la licitaţie la un moment dat dar nu s-a prezentat nimeni. Pe o evaluare făcută de un expert nu de către noi”, a precizat edilul care a decis ulterior să dea o parte din spaţii către DSP, pe perioada pandemiei, pentru centrele de vaccinare, şi către ONG-uri, acum, pentru a strânge donaţii pentru Ucraina: „Pe perioada pandemiei ni s-a părut normal ca acele spaţii, cu destinaţia de care spuneam, să le punem, pe de o parte, la dispoziţia DSP pentru centrele de vaccinare, şi la dispoziţia asociaţiilor şi ONG-urilor care se ocupă acum de colectarea ajutoarelor pentru populaţia din Ucraina. Deci pentru diverse activităţi în interesul populaţiei Municipiului Târgu Jiu sau în interesul altor cetăţeni care în perioada aceasta sunt afectaţi, aşa cum sunt cetăţenii din Ucraina”.

În condiţiile în care primăria oricum plăteşte pentru întreţinerea spaţiilor respective, acestea au fost binevenite în ultima perioadă, mai ales că activităţile care se desfăşoară acum acolo necesitau şi spaţii de parcare generoase.

Un centru de vaccinare funcţionează chiar în holurile stadionului, iar un altul a funcţionat într-un spaţiu cu destinaţie comercială, acesta fiind însă desfinţat. Spaţiul respectiv este acum ocupat de ONG-uri, la fel ca şi casa de bilete a stadionului. Un spaţiu destinat presei este de asemenea ocupat de către primărie, iar acolo angajaţii de la stadion distribuie tichete sociale pentru vaccinaţi.

Un alt spaţiu, care iniţial era cu destinaţie sportivă, tot în partea din faţă a stadionului, a devenit acum birou pentru Direcţia de Fond Locativ, deşi acesta era necesar echipelor de fotbal pentru pregătirea documentelor de meci.

În cazul unor meciuri internaţionale acesta trebuie pus la dispoziţia delegatului UEFA, responsabil de meciul respectiv, care instalează acolo birotica necesară meciurilor internaţionale, ştiut fiind că la astfel de jocuri UEFA vine cu tot felul de facilităţi pentru operaţiunile media ale jocurilor.

Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: