Șofer condamnat pentru că a vrut să mituiască un polițist de la Rutieră

Un șofer din județul Gorj a fost condamnat de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de un an și patru luni cu închisoare pentru dare de mită.

Daniel Vasile Bobu a vrut să mituiască un polițist care l-a oprit în trafic. „În baza art. 290 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.pr.pen., instanța condamnă pe inculpatul Bobu Daniel Vasile, la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare. În baza art. 91 C.pen., suspendă executarea pedepsei sub supraveghere şi stabileşte termen de supraveghere de 2 ani“, se arată în sentința instanței de judecată. 

Un echipaj format din trei polițiști rutieri l-au oprit în trafic pe șoferul unei autoutilitare, pentru că a efectuat o depășire neregulamentar a unui autoturism, „încălcând marcajul longitudinal simplu în zona de acțiune a indicatorului “Depășirea interzisă” a depășit pe Drumul Național 66“, după cum se arată în rechizitoriu. 

Șoferul a încercat să-i ofere mită 500 de lei unui polițist pentru a nu-i reține permisul de conducere, totul fiind filmat de camera video aflat în dotarea polițistului rutier. 

„Instanța constată că agentul de poliție a revenit la autospeciala de poliție pentru a completa documentele de sancționare a inculpatului, în interiorul autospecialei aflându-se și ceilalți doi colegi ai săi. De asemenea, probatoriul confirmă că, în timp ce agentul de poliție completa documentele, inculpatul a luat din torpedoul autoutilitarei o bancnotă de 500 de lei, pe care a introdus-o în polița de asigurare auto, și s-a deplasat la autospeciala de poliție cu intenția de a o remite polițistei pentru a nu-i fi suspendat permisul de conducere.

Instanța constată că ceilalți doi pasageri, martorii, au surprins momentul luării banilor de către inculpat, din declarațiile lor rezultând că inculpatul le-a mărturisit că va încerca să o mituiască pe polițistă pentru a scăpa de sancțiune, cei doi martori îndemnându-l pe inculpat să procedeze în acest fel.

Astfel, inculpatul s-a deplasat la autospeciala de poliție și a introdus pe geamul portierei polița de asigurarea în interiorul căreia se regăsea suma de bani, inculpatul aruncând-o pe bordul mașinii, după care a revenit imediat la autoutilitară. Observând suma de bani în interiorul asigurării, agentul de poliție le-a arătat-o celorlalți doi colegi, după care l-a chemat pe inculpat la mașină pentru a-i solicita explicații cu privire la suma de bani găsită în interiorul asigurării. Inculpatul a răspuns că suma de bani a fost oferită pentru «a fi iertat», această expresie fiind auzită și de ceilalți agenţi de poliție care se aflau în autospecială.

De altfel, instanța constată că această discuție a fost înregistrată cu camera video body-cam din dotarea poliţiei, iar din cuprinsul înregistrării se poate observa cum inculpatul a rostit următoarele “să mă iertați că am și io nevoie… ”, aceste cuvinte reliefând scopul pentru care inculpatul a oferit suma de bani.

În urma acestui incident, agentul de poliție l-a informat pe șeful ierarhic superior cu privire la fapta comisă de inculpat și i-a solicitat acestuia din urmă să o însoţească la sediul Poliției Bumbești Jiu pentru finalizarea întocmirii documentelor. Totodată, au fost anunțați ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Gorj, care s-au deplasat la sediul Poliției Bumbești Jiu, unde au procedat la ridicarea bancnotei de 500 lei remisă polițistei“, se arată în hotărârea instanței de judecată.

Vizualizări: 1,272

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: