Sindicatele vând acţiunile şi terenul de la Hotel Mina. Vezi cu cât!
Sindicatele vor să vândă partea pe care o deţin din Hotel Mina de la Rânca, acţiunile şi terenul fiind evaluate la 1,5 milioane de lei, primul posibil cumpărător fiind CE Oltenia. Administraţia CE Oltenia a început o serie de lucrări la hotel, în speranţa că acesta va fi repus în circuitul turistic, iar sindicatele sunt dispuse să cedeze partea lor către CEO. Dar lucrurile sunt încurcate, deşi CE Oltenia deţine controlul, 60%. Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) mai deţine 30% plus terenul pe care e construit hotelul de la Rânca, iar Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) are 10%.
La Hotelul Mina de la Rânca, deţinut şi administrat pe vremuri de sindicate, a preluat controlul, în urmă cu un an şi jumătate, CE Oltenia. Complexul are acum acţiunile CS Pandurii, adică 23%, plus încă 37% cât deţinea societatea Olservmin. Cum Olservmin a intrat în insolvenţă, CEO a plătit atunci 500.000 de lei pe acţiuni. Dar sindicatele mai deţin şi acum 40% plus terenul pe care este construcţia. În total ar fi vorba de 1,5 milioane de lei.
CE Oltenia ar putea deveni unicul proprietar al Hotelului Mina de la Rânca dacă va mai plăti încă 1,5 milioane de lei. Tot cam atât a costat şi sediul companiei din zona Gării. Directorul de la Minprest, Gabriel Giorgi, declara că i-au fost solicitate lucrări de investiţii în cadrul hotelului. ”Avem o solicitare din partea Complexului Energetic Oltenia să punem în funcţiune sistemul de încălzire al hotelului Mina de la Rânca. Noi avem două cazane care sunt proprietatea Minprestului şi le aveam acolo, cei de la Hotelul Mina se foloseau de ele să încălzească hotelul”, a spus Gabriel Giorgi, directorul Minprest SA, societatea subordonată CE Oltenia.
Giorgi crede că entitatea energetică are planuri de redresare a hotelului. ”Nu ştiu dacă va fi pus în circuitul turistic, dar mă gândesc că nu se aruncă bani doar ca să se pună în funcţiune nişte instalaţii de încălzire şi să nu se folosească hotelul. (...) Din ce au discutat colegii mei cu reprezentanţii CEO, e posibil să fim solicitaţi să aplicăm gresie şi faianţă pe anumite suprafeţe”, a adăugat Gabriel Giorgi, directorul Minprest SA.