Sindicalist din CE Oltenia: Dacă Legea 197 rămâne blocată, încep concedierile

E un continuu val de frustrări și revoltă în spațiul public după ce președintele Casei Naționale de Pensii a declarat, la Târgu Jiu, că ar mai fi nevoie de încă o prevedere legislativă ca Legea 197 să se poată aplica și minerii să iasă din câmpul muncii anticipat.

 

Sindicalistul Manu Tomescu, unul dintre cei care au protestat pentru aplicarea acestei legi, a transmis că dacă se vor tergiversa, în continuare, demersurile și legea rămâne blocată pe mulți mineri și energeticieni îi așteaptă șomajul. 

 

În același timp, Manu Tomescu anunță că vor fi organizate noi proteste.

"SISTEMUL ne transmite prin șeful CNPP, Daniel Baciu, că oamenii cu care s-a întâlnit la Prefectura județului Gorj, au înțeles.... Asta este dovada că SISTEMUL refuză în continuare să respecte Constituția României și continuă cu ABUZUL de a nu recunoște și aplica prevederile unei legi CONSTITUȚIONALE, lege care este publicată în Monitorul Oficial și reconfirmată printr-o DECIZIE DEFINITIVĂ a I.C.C.J !

SISTEMUL trebuie să înțeleagă că oricât de mulți adepți și-ar găsi cu ajutorul unor politicieni, nu ne poate dezbina și nu ne poate abate de la lupta noastră pentru DREPTATE, și APLICAREA IMEDIATĂ a legii nr.197!

Stimați colegi, vă rog să nu uitați țelul nostru, obiectivul nostru principal, care este legea nr.197 !

Nu uitați că activitatea noastră este pusă pe un PROGRAM DE ÎNCHIDERE, iar încăpând de luna viitoare dacă legea nr.197 va rămâne tot blocată, conducerea companiei va începe concedierile! 

Acum mai mult ca oricând trebuie să fim uniți și împreună să ne luptăm pentru drepturile noastre, pentru aplicarea imediată a legii nr.197, și pentru un program de protecție socială, în această perioadă foarte dificilă ce o să vină! Vă salut pe toți și vă aștept să veniți câți mai mulți alături de noi în acțiunile pe care le vom face în continuare pentru deblocarea și aplicarea de URGENȚĂ a prevederilor legii nr.197/2021", a scris Manu Tomescu, pe pagina sa de Facebook.

Vizualizări: 4,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: