Gorjul are o companie cu proiecte în industria aerospațială. Prefectul de Gorj: Putem să realizăm lucruri mărețe

FIVEX, o companie din Târgu Cărbunești, produce componente mecanice folosite în proiecte prestigioase la nivel internațional. Informația a fost furnizată de prefectul de Gorj, Iulian Popescu, acesta fiind într-o vizită la fabrica deținută de familia Rebedea. 


FIVEX se întinde azi pe o suprafață de 25.000 mp, din care pe 7.000 mp sunt spații de producție. Are, conform datelor financiare, circa 60 de angajați. Prefectul Iulian Popescu a explicat că vrea să între în contact cu cât mai mulți antreprenori din Gorj, mai ales din zona de producție, pentru a găsi cele mai bune proiecte pentru Fondul de Tranziție Justă. 

Acesta a fost uimit să afle experiența companiei și clienții cu care colaborează. FIVEX este o companie care exportă munca sa în alte țări. ”Știați că avem în Gorj o companie care a lucrat pentru industria aerospațială și acceleratorul de particule de la Geneva? Nu-i așa că este un lucru de dat mai departe? FIVEX este o companie din Târgu Cărbunești, care  Sunt foarte mulți oameni valoroși în județul Gorj. Aud de multe ori gorjeni care spun ”noi nu putem”, “noi nu avem cum să reușim”, ”noi nu suntem pregătiți”…”noi NU...”. 

Eu știu că putem și am văzut că se poate.

Am vizitat fabrica de echipamente tehnologice și subansamble, FIVEX Târgu Cărbunești, și am fost mândru de ceea ce se întâmplă acolo. Este o companie care are proiecte în state puternic industrializate precum Elveția, Franța, sau Germania. Această vizită îmi dă speranțe că putem să realizăm lucruri mărețe în județul Gorj”, a spus Iulian Popescu.

El a felicitat managerul companiei, Răzvan Rebedea și echipa sa, pentru felul în care au reinventat o companie  care a pornit având la bază o activitate de mecanică agricolă din timpul perioadei comuniste, iar acum exportă către branduri internaționale.


Popescu a mai spus că urmează să viziteze o altă fabrică din Gorj.  ”Vreau să intru în contact cu antreprenorii din Gorj pentru a găsi împreună cu ei proiecte, prin Fondul de Tranziție Justă și nu numai, prin care banii să fie utilizați eficient și care să aibă un efect de multiplicare economică în județul Gorj. Săptămâna care urmează voi vizita ce mai mare fabrică de materiale plastice din Gorj. Sunt sigur că încet-încet o să găsesc tot mai mulți oameni alături de care se poate construi viitorul în Gorj și despre care trebuie să știe fiecare cetățean din județul nostru”.

Galerie foto






Vizualizări: 3,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: