Sute de case de vânzare într-o comună din Gorj

Sute de case sunt scoase la vânzare într-o comună din județul Gorj.  Se întâmplă asta în comuna Stejari, acolo unde autoritățile au sesizat că, în prezent, peste 200 de locuințe sunt scoase la vânzare. Edilul regretă că nu a promovat mai mult localitatea, dar și faptul că se vând locuințe în comună din perioada pandemiei.

Autoritățile locale din Stejari au rămas surprinse când au sesizat că în comună sunt scoase la vânzare peste 200 de case. Edilul crede că, dacă în pandemiei ar fi promovat mai mult faptul că se vând locuințe la țară la prețuri bune, ar fi reușit să populeze comuna.

”În perioada de pandemie dacă ne mergea mintea și mie și la toți primarii din comunele unde sunt case scoase la vânzare, să promovăm acest lucru , dar și comuna, sunt sigur că mai mult de jumătate din aceste locuințe și-ar fi găsit proprietari.  Puteam să vindem bine locuințele dacă promovam mai bine. În acea perioadă mulți ar fi vrut să se mute la țară și la prețurile cu care se vând casele la sat sunt sigur că se găseau repede cumpărători. Mulți ar fi venit la țară decât să stea închiși în apartamente.”, a declarat primarul din comuna Stejari, Robert Păiuși.

Primarul din comună este sigur că locuințele se putea vinde ca pâinea caldă, mai ales că are și câteva exemple în localitate, de cetățeni care nu au avut nicio legătură cu zona și cu banii câștigați în străinătate au cumpărat o căsuță la Stejari.

”Avem vreo cinci sau șase case cumpărate în sate de către cetățeni care nu au avut niciodată legătură cu această comună, sau să fi avut aici rude. Le-a plăcut zona și cu banii câștigați în străinătate au cumpărat aici o casă, unde vin și stau în perioada de vară chiar până toamna târziu. Casele se vând cu 20.000 de lei sau 30.000 de lei . Nu sunt scumpe și se merită să locuiești la țară, la aer curat și liniște”, a mai spus Robert Păiuși.  

Vizualizări: 10,888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: