Au venit turiști în Gorj și s-au făcut antreprenori

Din orăseni, s-au făcut antreprenori la țară. E povestea tot mai multor români care au descoperit în pandemie gustul pentru vacanțe în locuri izolate, departe de agitația urbană, în mijlocul naturii. 

E și povestea unui cuplu din Craiova. Cei doi soți au venit în Gorj ca turiști și au decis să se stabilească aici. Au cumpărat o casă de vacanță la Rânca. Au modernizat-o și introdus-o în circuitul turistic după ce s-au îndrăgostit de zona montană de la noi. 

După puțin timp, au descoperit și frumusețile din localitatea Polovragi, desemnată nu de multă vreme stațiune turistică de interes local. Au cumpărat un teren în satul Racovița, la poalele Munților Căpățânii, și au pus bazele unui concept nou pentru zona noastră: glampingul. 

"Am văzut zona, e foarte frumoasă şi are potenţial turistic foarte mare şi am încercat să dezvoltăm puţin. Începem cu o cazare, un foişor cui bucătărie, zonă pentru copii, zonă de relax pentru adulţi. Am stat foarte mult timp la oraş, crescut la ţară, am zis să ne retragem la ţară şi ne-am retras în zona Polovragiului. Este o zonă foarte frumoasă, chiar ai liniște aici. Nu te deranjează nimeni. În afara de greieri, ciripit de păsări, aici nu auzi nimic", a spus Florin Doinea, antreprenor, într-un interviu la Antena 1. 

O noapte în cort costă 300 de lei. Cei doi antreprenori vor să se extindă în viitor şi să ridice câteva cabane tip A-frame, inspirate din filmele americane, dar care prind teren și în turismul de la noi.

Galerie foto




Vizualizări: 1,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: