Sindicalist: Au fost promovaţi pe funcţii de conducere toţi trepăduşii politici

Sindicaliştii vor lua atitudine în cazul în care nu vor fi majorări salariale pentru angajaţii din Complexul Energetic Oltenia. Salariaţii vor iniţia manifestări de protest sau chiar grevă generală, dacă va fi necesar.

Cristian Lădaru, lider sindical la Cariera Roşia, spune că angajaţii CEO merită să fie recompensaţi pentru eforturile depuse în 2023, având în vedere deficitul de personal şi preluarea de sarcini suplimentare: „În primul rând, trebuie să ne pună bugetul pe masă. Am cerut data trecută, în cadrul şedinţei comisiei mixte, să fim consultaţi în momentul în care prezintă proiectul de buget. Noi trebuie să fim consultaţi, că aşa spune legea. Nu să fim informaţi, ci consultaţi. Vă daţi seama că avem aşteptări mari, având în vedere că au plecat foarte mulţi oameni la pensie şi oamenii care au rămas în spate au preluat sarcini de serviciu. Am văzut că a apărut ieri în presă că depozitele din zona Rovinari sunt aproape goale. Noi avem aşteptări mari anul ăsta. Oamenii care au muncit anul trecut, trebuie recompensaţi. În funcţie de bugetul prezentat, ne facem şi noi calcule şi o să cerem creşteri salariale. Acum să vedem cum se prezintă partea de administraţie. Dacă e nevoie, negociem la minister. Partea de administraţie nu a fost niciodată de acord cu ceea ce am cerut noi. Putem face proteste, chiar grevă generală. Avem toate condiţiile îndeplinite. Avem peste 1.700 de oameni plecaţi din sistem”, a transmis Lădaru la Radio Infinit.

Sindicalistul acuză politicienii pentru situaţia din Complex: „ Nu cred că e ultimul an de viaţă pentru CEO. Nu este adevărat. Sunt doar nişte speculaţii. Dacă eu ca sindicalist cred asta, înseamnă că se alege praful, că suntem resemnaţi şi nu mai vrem să facem nimic. Problema e la politicieni. De când şi-au băgat politicienii bocancii în această societate, s-a ales praful. Au fost promovaţi pe funcţii de conducere toţi trepăduşii politici. Eu am făcut săptămâna trecută o informare la ministrul Burduja cu situaţia de la CEO, inclusiv cu stocurile de cărbune şi rezultatul îl vedem acum, asta înseamnă competenţa celor care conduc această companie. Ministerul Energie primeşte informaţii deformate în ceea ce priveşte bunul mers al acestei societăţi.

Cristian Lădaru mai spune şi că principalele probleme vor fi lipsa de personal şi lipsa de competenţă în conducerea companiei: "Utilajele funcţionează de pe azi pe mâine. Sunt prea puţini oameni în această companie care ştiu cu adevărat cu se mănâncă această meserie. Mulţi îşi dau cu părerea, dar se vede realitatea din teren. Luaţi Pinoasa, luaţi Tiismana. Roşia este aproape închisă. Situaţia se va agrava după 1 ianuarie 2026".

Vizualizări: 4,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: