Pesediștii îl pârăsc pe prefectul de Gorj la Ciolacu

Deranj serios la PSD Gorj după ce prefectul de Gorj, Iulian Popescu, a solicitat verificări la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj și Serviciul Urbanism al Primăriei Târgu Jiu, după ce în spațiul public au apărut mai multe acuzații legate de managementul la aceste instituții.

Senatorul PSD Cristi Rujan a declarat într-o emisiune la TV Sud că premierul Marcel Ciolacu ”va afla” despre demersurile prefectului de Gorj, Iulian Popescu.

În fapt, după cum a spus Rujan, nu este prima dată când pesediștii l-au reclamat pe prefect la Guvern, în speță la ministrul de interne.

Prefectul a solicitat un control la Teatrul Dramatic după ce circa 20 de persoane au plecat din instituție, imediat după numirea actualei directoare, Mariana Ghițulescu. În schimb, aceasta a angajat în teatru foste eleve sau colaboratoare, cu scopul de a înlocui actualii artiști. 

La ISJ Gorj, inspectorul general Marcela Mrejeru determină directori cu concurs la unități de învățământ din județ să demisioneze pentru ca locurile lor să fie ocupate de persoane apropiate PSD.

La serviciul Urbanism din primăria Târgu Jiu sunt reclamate mai multe probleme legate de obținerea autorizațiilor și certificatelor de urbanism. Planul Urbanistic General, realizat în 1998, a fost prelungit, chiar dacă orașul nu mai arată deloc ca în urmă cu ani de zile. 

Cele trei instituții au în comun faptul că sunt conduse de oameni susținuți de PSD Gorj.

De fapt, în aproape toate instituțiile din Gorj cei din conducere sunt din PSD Gorj, în ultimii 30 de ani. 

Vizualizări: 5,897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: