Sindicalist: Ar trebui făcute angajări pe perioadă determinată la CEO

Pensionările pe Legea 197 i-au luat prin surprindere pe cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia. Reprezentanţii CEO se aşteptau la un număr mai mic de dosare.

În acest context, liderul sindical Constantin Mitrescu este de părere că ar trebui făcute angajări pe o perioadă determinată la CEO: "În ultima perioadă au fost foarte multe pensionari pe Legea 197, mai multe decât se estimau și compania nu a făcut niciun fel de angajare pe perioadă determinată, lucru ce ar trebui făcut cel puțin pentru o perioada cat sunt în exploatare grupurile care sunt astăzi. Stim că durata de viață a companiei, chiar dacă se prelungește cu cu doi ani, nu depășește 2027. Pentru perioada asta, până la finalul anului 2027, ar trebui făcute angajări ca să suplinească salariații care au plecat din sistem. Tocmai de aceea am văzut că se aduc cei din pensie pentru că nu mai sunt nici specialiști. Chiar dacă angajezi, nu poţi să angajezi direct specialiști. Trebuie o perioadă de timp pentru a fi formați și de asta se justifică angajarea pe o perioadă de câteva luni a celor care au ieșit la pensie și cunosc foarte bine activitatea de acolo", spune sindicalistul pentru Radio Infinit.

De asemenea, Mitrescu susţine că această situaţie putea să fie evitată: "Situația este din cauza unei politici dezastroase a companiei, care care nu a format oameni în timp, nu și-a pregătit oameni pe locurile de muncă cele mai calificate, astfel încât atunci când o parte din salariații calificați pleacă din posturile ce ies, să aibă oameni care să-i înlocuiască"

Vizualizări: 1,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: