Unde s-a emis prima autorizație din lume pentru taxiuri zburătoare!

China este orimul stat care a dat undă verde de zbor pentru un taxi electric fără pilot. Anunțul a fost făcut de compania producătoare și este un semn al unei potenţiale autorizări iminente privind exploatarea comercială a acestor vehicule în întreaga ţară, informează AFP.

China a emis oficial vineri prima certificare din lume pentru un taxi zburător autonom şi electric. Acest certificat tipizat, care dovedeşte siguranţa şi navigabilitatea aparatului, a fost emis pentru o aeronavă construită de start-up-ul chinezesc EHang, unul dintre liderii mondiali din sectorul în plin avânt al mobilităţii aeriene urbane. Este vorba despre primul eVTOL ("Aeronavă electrică cu decolare şi aterizare verticale") din lume care a obţinut un astfel de certificat, a precizat compania, ceea ce face din China una dintre naţiunile fruntaşe în acest domeniu.

"Administraţia chineză pentru aviaţie civilă (CAAC) a emis certificatul tipizat pentru sistemul de aeronavă fără pilot EH216-S", a precizat instituţia într-un comunicat.

Documentul indică faptul că „vehiculul îndeplineşte cerinţele de navigabilitate şi posedă capacităţile de siguranţă pentru operaţiuni cu echipaj uman” (cu oameni la bord - n.red.), a detaliat CAAC. "Sperăm să devenim primii din lume, pe termen scurt, care lansează exploatarea comercială a eVTOL cu pilot automat", a declarat Hu Huazhi, fondatorul şi CEO-ul companiei EHang.

Considerată unul dintre liderii mondiali din domeniul mobilităţii aeriene urbane, compania chineză a fost înfiinţată în 2014 înainte să fie listată la Bursa Nasdaq în 2019. Ea are sediul general în metropola Guangzhou din sudul Chinei.

Galerie foto


Vizualizări: 2,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: