Foi de plăcintă bune la orice

Ai nevoie:

500 g făină

3 linguri ulei

1 linguriță sare

1 ceașcă apă

Cum pregătești:

Cerni făina pe masa de lucru, faci un loc la mijloc unde adaugi sarea, uleiul și ceașca de apă. Faci un aluat mai moale la care mai adaugi apă caldă, dacă este nevoie. Frămânți bine, bați aluatul de masă, apoi îl acoperi cu un șervet cald și îl lași să se odihnească 10 minute, la loc cald. După cele 10 minute, întinzi o foaie cu sucitorul, nu prea mare, o acoperi cu un prosop și o lași 15 minute. Pe masa de lucru pui un prosop curat și prepari făină. Tai aluatul în 3-4 bucăți și întinzi fiecare foaie cu grijă, să nu se rupă. Lași foaia puțin să se usuce, o stropești cu unt sau ulei și adaugi umplutura pentru plăcintă. La aceste foi poți face umplutură cu mere, brânză, carne sau nuci. La cuptor stă până se rumenește, la 180 de grade.  

Vizualizări: 3,339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: