Piept de curcan cu legume
Ai nevoie de:
1 kg piept curcan
2-3 linguri ulei
500 g cartofi
200 g mazăre
200 g fasole verde
1 legătură mărar
2 ardei
2-3 morcovi
50 g unt
Sare, piper, cimbru
Ai nevoie pentru sos:
200 ml lapte
50 g unt
2 linguri făină
Cum pregătești:
Ungi cu puțin unt pieptul de curcan, îl condimentezi cu sare, pipr și cimbru și îl dai la cuptor.
Cum pregătești sosul:
Topești restul de unt, adaugi făina și laptele fierbinte și amesteci continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Lași sosul deoparte. Cureți și tai toate legumele. Cartofii îi fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi restul legumelor. După ce au fiert le scurgi și le călești cu unt. La final adaugi mărarul tocat fin. Servești pieptul de curcan rumenit bine, cu legumele și sosul alb.