Găluște de cartofi cu sos de roșii
Ai nevoie de:
1 kg cartofi
50 g făină
1 ceapă
2 linguri ulei
2 linguri pastă de roșii
1 ou1 linguriță zahăr
Sare, piper
Cum pregătești:
Fierbi cartofii în coajă, în apă cu sare. După ce au fiert îi cureți de coajă. Îi dai pe răzătoare și adaugi puțină făină, oul, sarea, piperul și amesteci bine. Din acest aluat ieri cu o lingură găluște pe care le tăvălești prin făină și le fierbi în apă clocotică cu sare. Între timp pregătești sosul. Ceapa o tai mărunt și o călești în ulei, Adaugi pasta de roșii amestecată cu puțină apă. Adaugi, sare și puțin zahăr și mai fierbi puțin sosul.
Găluștele se consumă calde, cu sos de roșii deasupra. Dacă vrei poți adăuga și puțin cașcaval.