Supă de ceapă verde
Ai nevoie de:
1, 5 l apă sau supă de carne
Câteva legături de ceapă verde
½ kg ceapă uscată
125 g unt
1 linguriță făină
200 g cașcaval sau parmezan
8-10 felii pâine prăjită
Sare, piper
Cum pregătești:
Cureți ceapa și partea albă de la ceapa verde, apoi o speli și o tai felii subțiri. O pui la foc împreună cu untul. O prăjești ușor, adaugi făină, omogenizezi și adaugi apă clocotită. Potrivești cu sare și piper și adaugi ceapa verde tăiată rondele și lași să fiarbă 15-20 de minute. Într-o oală mică pui două felii de pâine prăjită, una peste alta, presarate cu cașcaval, torni o jumătate de polonic de supă de ceapă, pui din nou două felii de pâine, presarate cu cașcaval ras și din nou supă. Repeți procedura până termini ingredientele. Deasupra presari o lingură de cașcaval ras. Dai oala la cuptor 5-10 minute.