Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Secretul clătitelor care nu se lipesc de tigaie

Pentru a pregăti clătite care nu se lipesc de tigaie acestea se fac cu apă fierbinte și amidon. Se prepară ușor și sunt foarte elastice și rezistente fiind potrivite pentru orice umplutură, îndeosebi pentru gemul de fructe.

Puteți să umpleți clătitele și cu cașcaval, verdeață sau ciuperci şi să le serviţi ca aperitive. 

Ingrediente:

-‌4 linguri de ulei;

-4 linguri de zahăr;

-2 pahare de făină;

-2 pahare de lapte;

-4 ouă;

-2 linguri de amidon;

- un pahar de apă fierbinte;

-8 g de zahăr vanilat;

- un praf de sare.

Mod de preparare: 

Ouăle bătute bine reprezintă baza acestor clătite. Ele trebuie bătute cu zahărul tos, zahărul vanilat și praful de sare. Apoi adăugați laptele şi uleiul și continuați mixarea. Ingredientul magic, care garantează obținerea unor clătite netede, fără nicio găurică, este amidonul. El trebuie adăugat împreună cu apa fierbinte şi amestecați foarte bine.

Adăugați apoi treptat făina şi amestecați foarte bine, ca să nu rămână cocoloașe.

Încingeți tigaia și ungeți-o cu puțin ulei (doar înainte de coacerea primei clătite). Răspândiți un strat subțire de aluat pe suprafața ei, înclinând-o în diferite direcții.

Prăjiți clătita pe foc moderat, pe ambele părți, până se va închega și se va rumeni puțin. Umpleți clătitele obținute cu umplutura, care vă place.

Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: