Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Alimente care absorb mirosul neplăcut din frigider

Există câteva alimente care absorb mirosul neplăcut din frigider. Totuși, cel mai bine este să faci o curățare în profunzime la fiecare trei-patru luni.

Cafea măcinată: Boabele de cafea sunt cunoscute ca fiind unul dintre cei mai populari absorbanți de mirosuri din frigider. Pune cafea proaspăt măcinată uniform pe o farfurie și ține-o în frigider timp de 24 de ore.

Pliculețe de ceai folosite: Umple câteva pliculețe de ceai folosite într-un recipient deschis sau într-un castron mic și pune-l în interiorul frigiderului. Frunzele de ceai vor absorbi mirosurile rele și vor lăsa un miros proaspăt în frigider. Înlocuiește pungile de ceai la fiecare 3 - 4 zile.

Bicarbonat de sodiu: Bicarbonatul de sodiu este cunoscut de ani de zile datorită eficienței sale în lupta cu mirosurile im frigider. Pune bicarbonat de sodiu în interiorul unui recipient deschis și lasă-l să dezodorizeze frigiderul timp de 24 de ore.

Lămâie (cu bicarbonat de sodiu, și sare): Combinația dintre aceste trei ingrediente face o soluție rapidă excelentă pentru un frigider urât mirositor, deoarece elimină mai repede mirosurile neplăcute, adăugând în același timp un miros proaspăt.

Taie o lămâie în bucăți de 2 - 3 cm grosime. Adaugă 2 - 3 linguri de bicarbonat de sodiu și sare de masă pe feliile de lămâie. Așează lămâile pe o farfurie puțin adâncă, neacoperită.

Păstrează farfuria în frigider timp de până la 6 zile.

Fulgi de ovăz: Tot ce trebuie să faci este să pui niște ovăz nefiert într-un recipient neacoperit și să-l lași în interiorul frigiderului tău.

Extract de vanilie: Umezește unul sau două bucățele de vată cu câteva picături de extract de vanilie. Pune bilele de vată umezite într-un vas puțin adânc și pune totul în spatele frigiderului tău. Va mirosi ca în cea mai aglomerată patiserie din Franța.

Oțet: Adaugă puțin oțet pe un mic prosop de hârtie și pune-l într-un castron mic sau într-un recipient deschis. Lasă-l în interiorul frigiderului tău timp de cel puțin 24 de ore pentru a obține efectul dorit. 

Cartofi: Cartofii funcționează perfect ca un absorbant de mirosuri ca și fulgii de ovăz. Curăță un cartof, taie-l în bucăți mici și păstrează-l în frigider. Schimbă-l la fiecare câteva zile, scrie The Foodellers.

Vizualizări: 1,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: