Secretul celei mai dezvoltate localități din Gorj

Cea mai dezvoltată comună din Gorj este și cea care ocupă prima poziție la nivel județean la absorbția de fonduri europene. Vorbim de comuna Runcu, unde 80% din investiții s-au făcut cu fonduri europene.

"Nu trebuie să ne scape niciun proiect", asta a fost lozinca primarului din comuna Runcu, reușind să facă din localitate de lângă Târgu-Jiu cea mai modernă comună din județul.

"Suntem comuna cu cel mai mare grad de absorbție a fondurilor europene. 80% din investiții sunt făcute cu fonduri europene la care se adaugă și programele guvernamentale. Nu trebuie să ne scape niciun proiect pentru că nu avem altă variantă. Fără banii europeni nu eram unde suntem acum. Am făcut pe fonduri alimentări cu apă, canalizare, drumuri, școli, terenurile de sport și multe altele nici nu îmi mai vin acum in minte. Trebuia să facem ceva să ne dezvoltăm și asta a fost șansa noastră indiferent cât de greu a fost", a povestit primarul din Runcu, Adi Câmpeanu.


Primarul explică și de ce alte localități bat pasul pe loc....la dezvoltare.


"Este foarte greu să obții fonduri europene, e mai dificil decât la fondurile guvernamentale. Este nevoie de o echipă bună la primărie, de o firmă de consultanță, este nevoie de cofinanțare, trebuie obținute anumite punctaje. Sunt colegi care renunță la acești bani europeni pentru că se gândesc la faptul că cheltuiesc bani pentru documentație, studii și poate nu obțin punctajele și pierd bani. Asta îi descurajează pe mulți primari. Eu repet, nu am ratat și nu ratez nicio oportunitate de finanțare", a mai spus Adi Câmpeanu.

Vizualizări: 9,857

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: