Ce vor face Consiliul local și Primăria Târgu Jiu cu miile de semnături împotriva vânzării unei bucăți din insuliță

Liberalul Iulian Popescu spune că va contesta toți pașii care urmează în vederea vânzării bucății din insulița de pe Jiu. În Consiliul local s-a votat evaluarea terenului în suprafață de 1, 5 hectare, ce urmează să fie vândut firmei Crescendo SRL, companie deținută de omul de afaceri Călin Lemnaru. Popescu crede că insulița nu ar trebui vândută, ci doar exploatată de antreprenori, fiind un simbol al orașului. 


Popescu a lansat o petiție care a fost semnată de circa 2.350 de persoane, iar semnăturile vor fi înainte autorităților locale.  După ce aceste semnături vor ajunge la autoritățile locale rămâne de văzut dacă dorința oamenilor va fi ignorată. Primăria vrea să vândă 1, 5 hectare din insuliță pe motiv că nu are bani la bugetul local. 


"Petiția o vom transmite primăriei și consiliului local pentru că trebuie să știe că fac ceva împotriva voinței locuitorilor din Târgu Jiu. Până acum s-a transferat din domeniul privat în domeniul privat al municipalității pentru a începe evaluarea. Apoi se va desemna o echipă de negocieri și abia apoi se va putea valida negocierea pentru vânzare.

Ne vom opune cu toate măsurile legale. E o problemă de oportunitate, nu una de legalitate, pentru că există căile legale de a vinde terenul, dar nu este un teren în spatele unei curți dintr-un cartier unde primăria mai are câțiva metri…Discutăm de simplul orașului, de insulița care e la 100 de metri de Calea Eroilor”, a declarat Iulian Popescu.

Crescendo SRL a făcut o investiție pe o suprafață din insulița Jiului, piscină și corturi de nunți, concesiunea fiind pe 30 de ani, fiind în vigoare încă jumătate din această perioadă. 

Vizualizări: 5,768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: