Două comune au avut interzis la fonduri europene. "Am depus proiect după 20 de ani"

Comunele cele mai slab dezvoltate din județul Gorj sunt cele unde nu s-au făcut investiții cu bani europeni deoarece au avut interzis să mai depună proiecte. Printre acestea se numără Săcelu și Aninoasa, comune blocate ani buni să acceseze fonduri europene din cauza implementării defectuoase ale programelor Phare.

După două decenii, în comuna Săcelu ajung bani europeni pentru dezvoltarea localității după ce ani la rând autoritățile au fost nevoite să facă investiții doar cu bani de la Guvern sau de la bugetul local.

"Până în momentul de față singura investiție cu bani europeni este sistemul de alimentare cu apă din 2005, când s-au fraudat fondurile și de aceea, până acum, la Săcelu nu a mai ajuns niciun leu de la Uniunea Europeană. După 20 de ani am depus un proiect pentru dotarea școlilor cu bani europeni. Dacă aveam posibilitatea să accesăm fonduri din afară eram foarte dezvoltați. Am fost vitregiți de acest beneficiu. Sunt hotărât să fac proiecte și să aduc bani europeni pentru drumuri, pentru modernizarea centrului, un teren de sport că nu avea decât acea sala nefuncțională", a declarat Gheorghe Dumitrelea, primarul din comuna Săcelu.

Și comuna Aninoasa a avut de suferit că a fost blocată de la accesarea banilor europeni.

"În acest moment avem în derulare 3 proiecte cu fonduri europene, dar până în 2023, timp de aproape 10 ani nu am avut voie la bani europeni. Acum facem primăria, dispensarul și o dotare a școlilor. În 2014 am mai obținut fonduri europene pentru un proiect mai amplu. Dacă nu eram blocați, cu siguranță era mult mai dezvoltată comuna. Efectiv am fost ținuți în loc 10 ani. Orice primar ar fi fost în locul meu, nu ar fi avut soluții", a declarat Ilie Petroi, primarul din comuna Aninoasa.

Vizualizări: 3,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: