Secol vrea să prelungească contractul pentru centură. Ce spune CNAIR!

Firma care lucrează la realizarea centurii din Târgu Jiu și-ar dori să prelungească înțelegerea cu oficialii Companiei de Drumuri Nationale. Lucrările la varianta de ocolire ar trebui să fie gata, potrivit ultimului termen asumat de constructor, la finalul acestui an. Sunt slabe șanse să se întâmple acest lucru pentru că nu este mobilizare pe șantier, spune prefectul județul Gorj după o vizită pe șantier. 

În câteva zile, vor mai fi făcute inspecții pe șantier. Cert este că nici Ministerul Transporturilor, nici cei de la CNAIR nu își doresc prelungirea contractului cu Secol, firma care se ocupă de lucrări. 

"Firma motivează mai multe schimbări în solutia tehnica. Ei incearca sa prelungească termenul de executie care și-așa a fost prelungit. Este până la finalul anului. Ei încearcă sa îl faca pana la jumătatea anului viitor. Din discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Ministerului Transporturilor și ai CNAIR nu se dorește acest lucru. Am vorbit cu cei de la CNAIR și așteptăm un nou control pe șantier. Într-adevăr, nu există mobilizare", a declarat prefectul Iulian Popescu.

Centura ar fi trebuit să fie gata în 2016. Firma care a preluat inițial lucrările a abandonat șantierul, apoi contractul a fost preluat de Secol, care și-a asumat că va finaliza drumul până la sfârșitul anului 2023. 

Autoritățile iau in calcul să deschidă centura pe bucăți și să dea în folosință astfel porțiunile de drum care au fost asfaltate si pe care se poate circula. Acest lucru s-ar putea întâmpla din toamnă.

Galerie foto


Vizualizări: 2,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: