Promisiune pentru ultimii angajați ai CE Oltenia

Sindicaliștii din cadrul Complexului Energetic Oltenia, care au fost în greva foamei la București, speră ca discuțiile pe care le-au avut cu șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, să nu rămână doar vorbe în vânt. Premierul le-a promis că se va rezolva problema celor 1.800 de angajați ai companiei care mai au contractele de muncă valabile doar până la finalul acestei luni. 

Manu Tomescu a primit promisiuni că tinerii vor rămâne în cadrul companiei și după 1 iulie. "Ciolacu a promis ferm că va rezolva treaba asta, să vedem dacă se va ţine de cuvânt. Dar, a spus să nu ne mai facem griji că cei 1800 vor rămâne în companie", a transmis Manu Tomescu.

Odată ce dosarele angajaților, cu drept de pensie, vor fi soluționate, cei 1800 de salariați, încadrați pe perioadă determinată, vor avea o șansă în plus să rămână în companie.

"Joi la București, la întâlnirea pe care am avut-o în timpul protestului cu prim-ministru Marcel Ciolacu, Constantin Mitrescu i-a spus premierului că din cauza blocării aplicării legii nr.197, cei 1.800 de noi angajați riscă să nu le mai fie prelungite contractele de muncă, iar eu i-am reproșat că astfel ne este interzisă întinerirea forței de muncă. Marcel Ciolacu ne-a spus că este informat despre acest aspect de către deputatul Mihai Weber și ne-a promis ferm că va rezolva cât mai repede această problemă, prin deblocarea dosarelor depuse la casele de pensii, pe legea nr.197, și prin modificarea ordonanței plafonarii, în așa fel încât să permită companiei să rămână cu actualul buget din 2023.

Sperăm să se țină de cuvânt și să nu fie prea târziu!", a afirmat sindicalistul Manu Tomescu. 

Vizualizări: 3,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: