Vinul de cireşe cu sâmburi are un gust deosebit
Vinul de cireșe este foarte gustos și parfumat, iar dacă nu aţi încercat până acum este momentul să îl preparaţi acasă. Cireşele folosite trebuie să fie foarte bine coapte altfel există riscul de a nu obţine vin ci oţet.
Pentru a face vin de cireşe nu este nevoie să spălaţi fructele pentru că pe suprafaţa lor există bacterii naturale care ajută la fermentare. Cozile și frunzele de la cireșe trebuie să fie îndepărtate dar este bine păstraţi sâmburii pentru că ei vor da vina un parfum de migdale vinului.
Calitatea apei este şi aceasta foarte importantă. Pentru a face vinul este mai bine să luați apă plată care să fie pusă la soare pentru a fi la o temperatură normală când este pusă peste cireşe.
Ingrediente necesare: Cireşe - 5 kg, Zahăr - 1 kg
Pentru aceste cantităţi de ingrediente aveţi nevoie de un vas încăpător în care să puneţi cireşele zahărul şi apa. Este preferat un vas de sticlă în care se poate mesteca, de preferat un borcan mare, peste care se pune o pânză de bumbac.
Pentru fermentație borcanul se va aşeza într-un loc întunecat și cald şi să se amestece de mai multe ori pe zi. Nu utilizați obiecte metalice ci doar de lemn, pentru a nu interfera cu sucul de cireşe.
Când fermentația este finalizată, mustul de cireşe se pune în sticle şi se mută într-un loc răcoros. Băutura trebuie să fie strecurată prin mai multe straturi de tifon și apoi se toarnă pe sticle. Vinul de cireșe va fi gata după două luni.