Culisele grevei angajaților CEO la Ministerul Muncii. Weber către Budăi: Vă fac ăia programul?

Liderul sindical din Rovinari, Manu Tomescu, a explicat într-un live pe pagina de Facebook cum au ajuns să intre în greva foamei pe scările Ministerului Muncii, unde se duseseră la o discuție cu ministrul Marius Budăi, în speranța că se va ține de promisiune și va aplica legea.  Chiar dacă acum PSD se bate cu pumnul în piept că rezolvă problema, în realitate angajații au fost luați la mișto. 

Luni, acum o săptămână, mai mulți sindicaliști au mers la ministrul muncii, Marius Budăi, pentru a-i cere să  respecte legea 197. Puteți să stați și o lună, le-a spus Budăi. 

Manu Tomescu a povestit cum a început ziua de luni, ziua audienței, care s-a terminat cu greva foamei. ”Am cerut audiență.

A încercat să ne persifleze, să depunem nu știu ce hârtie. Noi i-am zis că nu plecăm. Asta a fost pe la 12, noi așteptam de dimineață acolo. A venit cu un secretar de stat. Aceleași motive încerca să ni le pună în față, că nu poate să aplice legea că mai trebuie niște amendamente. I-am adus aminte cum ne-a promis în noiembrie anul trecut că dacă Înalta Curte s-ar pronunța el s-ar bucura că nu ar mai avea probleme. O minciună grosolană. Ne-a mai mințit în 2021, când era în opoziție. Discuțiile au durat peste o oră, ne săturasem de atâta NU. Noi am zis că nu mai plecăm de pe scările Ministerului până nu eliberează decizii pe 197. Răspunsul lui a fost că: Puteți să stați și o lună pe scările Ministerului că nu am cum să pun legea în aplicare pentru că trebuie să o trecem prin Parlament. Abureala asta pe care o au ei cu amendamentele. 

Bine, domnule, le-am zis. Am vorbit între noi, și am decis să intrăm în greva foamei”, a povestit acesta.
În timpul discuției de la minister, Budăi l-a sunat pe președintele PSD Gorj, Mihai Weber, și i-a spus că o delegație de sindicaliști este la el la el în birou. Din păcate pentru Weber, era pe speaker, iar răspunsul a fost auzit de toți cei prezenți. ”În timp ce eram la minister, ministrul muncii l-a sunat pe dl Weber și a dat pe speaker. Domnule, am aici o delegație de sindicaliști… Domnul Weber fără să știe că e pe speaker, foarte revoltat a zis: Păi ce, domnule, vă fac ăia programul? Domnule Weber, pe noi ne-a dus la București disperarea. 

Când erați în opoziție erați fratele nostru, veneați printre noi, spuneați că ar trebui să ne dea toate beneficiile”, a mai spus Manu Tomescu.

Budăi i-a mai spus liderului că este ca un țigan căruia îi dă un deget și că ia toată mâna. În plus, ministrul muncii îi amenința că va ieși la presă și va spune că au pensii foarte mari. 

Chiar dacă miercuri ministrul anunțase că a dat dispoziție să fie transmisă circulara în casele de pensii, greviștii nu au avut încredere că adresa le va fi favorabilă și au decis să își mute protestul la Palatul Victoria, la premierul Marcel Ciolacu. Acesta le-a promis că se va întâlni cu președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar și că va fi inițiat un proiect de lege.

Reacția lui Budăi, de luni, printr-un comunicat PSD Gorj. 

Vizualizări: 4,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: