Se schimbă plafonul pentru voucherele sociale

Mai mulți români cu venituri reduse vor beneficia anul acesta de vouchere sociale pe carduri de alimente. Este vorba de cei 250 de lei acordați o dată la două luni, pe care statul îi oferă persoanelor din categorii vulnerabile.

Numărul de beneficiari ai voucherelor sociale pentru alimente va crește după ce statul a decis să crească plafonul veniturilor de la 1.700 de lei la 2.000 de lei.

Pot beneficia de acest sprijin din partea statului următoarele categorii de persoane: pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special; copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu; familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere și familiile monoparentale cu venituri mici; familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Cardurile destinate produselor alimentare și meselor calde în cadrul Programului „Sprijin pentru România” sunt dedicate categoriilor sociale vulnerabile.

Vizualizări: 14,626

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: