Scapă de concediere dacă acceptă să lucreze în subordinea lui Ruşeţ
Administraţia CE Oltenia a luat o primă măsură în ceea ce priveşte 10 salariaţi, membri cu funcţii de conducere în sindicatul condus de Corneliu Gârjobă. Aceştia au primit posturi la alte unităţii, unii chiar la sediul principal al companiei. Sindicalistul spune că oamenii au acceptat posturile, dar nu şi salarizarea. Conform lui Gârjoabă, oamenii vor beneficia de salarii mai mici pe noile posturi, drept pentru care deocamdată nu se poate vorbi de o înţelegere între cele două părţi.
Ion Ruşeţ, şef în cadrul CE Oltenia, a spus că administraţia a oferit o posibilitate angajaţilor de la Termocentrala Turceni, ce se regăseau pe lista disponibilizaţilor, deşi nu întrunesc condiţiile de prepensionare sau care nu au solicitat plecarea din companie. Ar fi vorba de 10 salariaţi, afiliaţi la sindicatul condus de Corneliu Gâroabă, cărora li s-au oferit posturi pe aceleaşi specializări la alte unităţi, chiar şi la sediul principal al companiei, în Târgu Jiu. Ruşeţ a transmis, subtil, că aceştia vor avea de muncă la noile posturi. „Pentru o parte din salariaţi care sunt în conducerea unor sindicate mai mici sau mai mari, administraţia oferă posturi corespunzătoare pregătirii lor profesionale. Dacă aceste posturi vor fi refuzate, atunci vor fi trecuţi pe lista de disponibilizări. Domnul Gârjoabă, care a făcut o contestaţie la CE Oltenia, a venit miercuri cu o delegaţie de responsabili sindicali din sindicatul domniei sale, şi eu nu comunic că are 60 de membri şi 55 în biroul executiv, asta e o altă problemă, şi, are un termen rezonabil cu cei de acolo, de 3 zile, să opteze pentru postul oferit. În caz contrar vor fi disponibilizaţi. Total lideri în această situaţie sunt 10 persoane. Au primit fiecare câte un post corespunzător, cu mutare. Unii de exemplu, de la Turceni, au primit posturi chiar la sediul CEO. Sigur, posturi care implică o mai mare implicare profesională din partea lor, vis-a-vis de poziţiile pe care le ocupau la Turceni”, a declarat Ion Ruşeţ, şeful Departamentului Relaţii cu Comunitatea din cadrul CE Oltenia.
Stegărescu, în subordinea lui Ruşeţ
Unul dintre cei cărora administraţia i-a oferit o variantă la disponibilizare este Dan Stegărescu, economistul de la Termocentrala Turceni, implicat în greva japoneză declanşată în luna octombrie a anului trecut. „Domnului Stegărescu i se desfiinţase postul la Turceni, tot compartimentul. Acum i s-a oferit post, nu o să vă vină să credeţi, la Serviciul Relaţii de Muncă, la sediul CE Oltenia, la serviciul pe care îl coordonez eu. E mai bun postul. Să fii la sediul central, să locuieşti în Târgu Jiu, să nu faci naveta 60 de km, să ai aproximativ acelaşi salariu. E o mică diferenţă de salariu, dar este un post mult mai bun. L-am încadrat pe un post conform pregătirii profesionale. Adică de la economist compartimentul de gestiuni de la Turceni, i-am oferit poziţia de economist la Serviciul Relaţii de Muncă”, a mai spus Ruşeţ.
Gârjoabă: E o bagatelă
Sindicalistul Corneliu Gârjoabă spune că cei 10 salariaţi au acceptat posturile, nu şi salariile pe care administraţia le-a oferit pentru noile poziţii. „Cu mine nu s-a discutat. S-au oferit nişte posturi pentru nişte oameni ai mei care nu se încadrează la pensie până la 31.12.2017, care au fost acceptate toate, mai puţin salarizarea. E mai mică decât au avut-o. Vedem ce va urma, discutăm în continuare, vedem care va fi viitoarea ofertă, dacă va mai fi. Şi fiul meu a acceptat postul. Li se oferă cu un nivel mai puţin. Nu se poate. Adică pleci de la un nivel de sucursală la nivel de CEO, care este superior. Asta bagatelă, după părerea mea”, a comentat sindicalistul Corneliu Gârjoabă.
Cei 10 nu au fost scoşi de pe lista de disponibilizări, pentru că nu au acceptat încă salariul ce le-a fost oferit de administraţie.