Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Sat izolat de o alunecare produsă de o exploatare a SNLO

Exploatarea de cărbune de la cariera Berbeşti din Vâlcea, ce aparţine de SNLO, a produs zilele trecute o alunecare de teren ce a dus la izolarea a aproximativ 80 de persoane în satul Valea Mare. Nici directorul Daniel Burlan şi nici altcineva nu a putut fi găsit pentru a comenta situaţia şi măsurile pe care le vor lua.

Aproximativ 80 de persoane, printre care şi 22 de copii din satul Valea Mare, arondat oraşului Berbeşti, judeţul Vâlcea, au rămas marţi izolate după ce singurul drum de acces a fost rupt de o alunecare de teren provocată de exploatarea cărbunelui. 

Primarul oraşului, Vintilă Chelcea, a declarat pentru Evenimentul Zilei că "Intrarea în oraş este acum un hău uriaş. Numai cu elicopterul mai pot fi scoşi oamenii de acolo. Altă cale nu au. A existat în trecut un alt drum, însă cei de la Exploatarea Minieră a Cărbunelui Berbeşti (EMC) l-au distrus şi pe acela". 

Primele fisuri ale drumului au apărut în luna septembrie, când minerii au exploatat lignitul până la marginea drumului. Ulterior, din raţiuni economice, cei 639 de mineri au intrat în şomaj tehnic, iar exploatarea cărbunelui a fost sistată.

Reprezentanţii Exploatării Miniere Berbeşti au decis să facă o rută ocolitoare la aproximativ o jumătate de kilometru de drumul afectat. Însă şi acesta a fost distrus de alunecările de teren, deşi directorul EMB, Milorad Cumpănăşoiu, dădea asigurări la vremea respectivă că va ţine până la epuizarea zăcământului de cărbune. 

Pe de altă parte, comitetul local pentru situaţii de urgenţă monitorizează zona şi caută soluţii pentru construirea unui nou drum, într-o zonă mai sigură, mai ales că varianta amenajării unei căi de acces prin pădure este foarte costisitoare şi implică multă birocraţie.

"Am făcut un plan pentru construirea în regim de urgenţă a unei căi de acces de doi kilometri prin satul Amzuleşti. Sperăm că într-o săptămână va fi gata", susţine Milorad Cumpănăşoiu, directorul EMC.



Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: