Modul simplu de a păstra carnea afumată mai mult timp
Un mod de a păstra carnea afumată pentru mult timp este vidarea acesteia. Vidarea se realizează rapid, cu un aparat special, iar odată vidate, afumăturile rezistă în frigider până la 30 de zile, iar în congelator chiar şi patru luni.
Pentru a vida carnea afumată aveţi nevoie în primul rând de un aparat de vidat, care se găseşte cu uşurinţă în comerţ şi care este destul de accesibil.
Procesul de vidare este unul extrem de simplu. Carnea se introduce în punga pentru vidat, tăiată la o dimensiune suficientă, dar nici prea mare, după care capătul desfăcut se introduce în aparatul de vidat care extrage aerul şi sigilează punga prin încălzire. Tot procesul durează sub un minut, în funcţie de cât de mare este bucata de carne şi punga, iar aparatul indică singur când s-a finalizat vidarea.
Vidate bine, bucățile de carne se pot păstra în frigider, la rece, până la 30 de zile, iar în congelator până la 3-4 luni.
Pe lângă carnea afumată se pot vida cârnaţi şi costiţe de porc și alte bucăţi de carne de diferită provenienţă animală, condimentate sau scoase direct de la afumat şi introduse în punga de vidat.