Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Rețeta de pasta tartinabilă de jumări cu ceapă

Odată cu tăierea porcului de crăciun în gospodării se prepară celebrele jumări. Pot fi consumate ca atare sau sub formă de pastă tartinabilă.

Pasta tartinabilă de jumări se face prin măcinarea jumărilor. Se poate prepara fie natur (doar cu jumări, sare, piper și un adaos minim de untură), fie cu ceapă roșie sau cu muștar. În general nu se pune usturoi și nici paprica (boia) sau chimen.

Dacă doriți să faceți o pastă pentru pogăcele atunci veți prepara varianta natur sau eventual cea cu ceapă roșie. Variantele cu ceapă sau cu usturoi sunt pentru consum imediat deoarece aceste legume cresc perisabilitatea acestei paste de jumări.

Dacă doriți să aveți în frigider o pastă de jumări care să reziste timp mai mult (până la 2-3 luni) atunci sub nicio formă nu adăugați ceapă sau usturoi pentru că acestea lasă apă, se oxidează și devin indigeste. Pasta cu ceapă sau usturoi se consumă în 1-2 zile.

Culoarea pastei de jumări este ușor portocalie de la jumările care au fost rumenite corect. Dacă jumările sunt fără culoare (albicioase) atunci și pasta va avea o culoare neapetisantă, palidă. 

Puteți păstra mereu în frigider un borcan cu pastă simplă de jumări (cu sare și piper) și adăugați ceapă sau usturoi când o consumați.

Ingrediente:

    250 g jumări de porc

    sare

    piper

    50 g untură

    opțional: 1 ceapă roșie medie sau 2-3 căței de usturoi

    și/sau 2 lingurițe de muștar

Mod de preparare:

Se pun jumările într-un procesor alimentar echipat cu cuțite (chopper). Se poate folosi mașina de tocat (manuală) echipată cu sită fină iar pasta  iese mai grunjoasă decât cea procesată electric. 

Se mărunțesc jumările, se adaugă untura, sarea și piperul. Dacă jumările sunt sărate trebuie să fiți precauți. Pasta din jumări cere destul de mult piper. Untura se pune pentru extra cremozitate dar nu este necesară dacă alegeți varianta cu muștar.

În final se adaugă și ceapa roșie tocată, procesată câteva secunde împreună cu crema de jumări. După gust puteți adăuga la final 1-2 lingurițe de muștar dar atunci nu mai puneți untură!

Se poate servi pe pâine proaspătă albă sau neagră sau pe pâine prăjită, garnisită cu ceapă roșie. 

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: