Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Când și cum se pune mălaiul la mămăligă!

Mămăliga este un preparat tradițional românesc folosit, în general, ca înlocuitor pentru pâine. Există mai multe moduri de a prepara mămăliga dar cel tradițional este cel mai rapid iar important este momentul în care se pune mălaiul în apă.

În trecut, mămăliga era considerată mâncarea de bază a oamenilor din zona rurala, mai ales în perioadele de vară, când munca la câmp nu mai lăsa timp și pentru prepararea pâinii de casă. Acum mămăliga a devenit foarte apreciată, regăsindu-se chiar și în meniurile restaurantelor de renume. 

În mod tradițional, mămăliga se prepară din apă fiartă, sare și făină de porumb într-un vas de fontă denumit tuci sau ceaun. 

Ingrediente:

    1 litru de apă

    250 grame mălai (făină de porumb)

    10 grame sare mare, grunjoasă

Mod de preparare:

Mai întâi, alege un mălai bun, grișat și de granulație mai mică, pentru a scurta timpul de fierbere. Apoi, trece mălaiul prin sită pentru a îndepărta eventualele impurități.

Pune apa la fiert, într-un vas de fontă, un ceaun. Dacă îți lipsește acel vas din recuzita culinară, poți folosi un vas de inox cu pereți dubli.

Când apa începe să fiarbă, se adaugă sarea și se amestecă intens până aceasta se topește. Una dintre regulile de bază este aceea de a nu adăuga sarea de la început, în apa rece. Aceasta va prelungi timpul de fierbere al apei. După ce s-a topit sarea, presară o mână de mălai în apa fierbinte și se amestecă intens.

Lasă să fiarbă mălaiul până când se atinge punctul de fierbere în vas. Din acest moment, adaugă treptat și restul cantității de mălai.

În primă fază, amestecă intens și continuu cu un tel în formă de pară. Apoi, când compoziția de mălai începe să devină consistentă, folosește pentru a amesteca o spatulă din lemn.

Mămăliga se fierbe la foc mic, amestecând constant până când tot mălaiul este bine hidratat și nu se mai simte crocant.

Mămăliga trebuie să aibă consistență mai moale, mai cursivă atunci când se răstoarnă din vas pe un suport rotund, de regulă din lemn. După răcire, mămăliga va deveni mai consistentă.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: