Salvamontiștii gorjeni, proiect în premieră pentru misiunile de căutare-salvare

Proiect în premieră dezvoltat de salvamontiștii gorjeni pentru misiunile de căutare și salvare. Salvatorii montani și Consiliul Județean Gorj au anunțat că, în această vară, vor implementa un sistem inedit, bazat pe inteligență artificială, care să-i ajute în misiunile contra-cronometru. Vineri, salvamontiștii au folosit și o dronă cu termoviziune pentru a-l găsi pe băiatul dat dispărut în Ciuperceni.

"O echipa de salvatori din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj a participat, la solicitarea Inspectoratului de Politie al județului Gorj, ca resursă de sprijin la căutările efectuate pentru găsirea copilului dispărut în zona Vartopu-Ciuperceni.

O parte dintre salvamontiști, împreună cu fratele și câinele celui dispărut , au efectuat o cercetare terestra, mergând pe urma câinelui, în speranța că acesta îi va identifica traseul urmat, iar o echipa de salvamontisti a realizat, o cercetare aero cu ajutorul a doua drone dintre care, in premiera, una dotata cu camera cu termoviziune.

De asemenea, tot în premiera , salvamontiștii au realizat intr-un program special o simulare cu privire la zona în care persoana dispărută putea ajunge în primele doua ore. Din păcate, timpul trecut pana la primirea apelului de urgență, arealul foarte mare de cercetat, informațiile eronate primite corelate cu condiția fizica incredibila a celui mic au făcut ca acesta sa fie găsit după multe ore de căutări și la o distanta de peste 9 km de la locul dispariției.

Pana la începutul lunii mai salvamontiștii gorjeni vor implementa, în premiera nationala, cu ajutorul Consiliului Judetean Gorj si unul dintre sponsorii tradiționali ai Salvamont România, un proiect de inalta tehnologie si bazat pe inteligenta artificiala prin care vor dezvolta activitatea de căutare salvare cu ajutorul dronelor", a transmis Consiliul Județean Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 555

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: