Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Salariaţii Olservmin: USL ne-a transformat în cerşetori

Tensiune maximă în rândul salariaţilor Olservmin, care au fost înşelaţi de conducerea Complexului Energetic Oltenia. Oamenii spun că au acceptat să fie expropriaţi de minerit pentru a fi angajaţi la Olservmin, iar acum au fost daţi afară înainte de a face vechimea necesară pentru a intra în şomaj. „Am ajuns să ne împrumutăm de la oameni, să cerşim”, acuză un salariat, care îi reaminteşte premierului Ponta şi USL că au promis locuri de muncă în campania electorală de la Târgu Jiu. Zeci de salariaţi daţi afară de la Olservmin au fost ieri la sediul societăţii, la Divizia Minieră şi la Prefectură, pentru a cere să rămână în serviciu. Oamenii spun că se vor duce la uşa lui Victor Ponta, dacă problema nu va fi rezolvată pe plan local.

Cei mai mulţi dintre angajații Olservmin, care și-au primit deciziile de încetare a contractelor de muncă la 1 august, nu pot beneficia de șomaj. În această situație sunt peste 220 de foști salariați care au lucrat la societatea sindicatelor numai câteva luni. Oamenii sunt disperați, pentru că li s-a promis că se va găsi o soluție pentru ei, să nu rămână fără serviciu, însă totul a rămas la stadiul de promisiune.

„Au zis să facem un memoriu”

Aproximativ 30 de persoane au fost ieri de dimineață la sediul Olservmin pentru a cere explicații reprezentanților societății pentru ce li se întâmplă, însă au fost degeaba. Și-au continuat drumul la Divizia Minieră, unde au dorit să discute cu directorul Daniel Antonie, dar pentru că acesta este plecat în Canada, au fost primiți de Constantin Lăzăroiu, iar apoi au mers la Consiliul Județean și la Prefectură. „Am fost la domnul Lăzăroiu și ne-a spus să facem un memoriu în care să spunem acolo cât mai avem pentru a beneficia de șomaj. Nu ni s-a promis că ni se vor rezolva petițiile, dar în măsura posibilităților vor fi luate în considerare. Domnul Lăzăroiu ne-a spus să așteptăm și să mai depunem petiții și la alte instituții. Nu ni s-a spus nimic concret. Eu cred că suntem mințiți în continuare, vor doar să ne calmeze.  Noi am dat pământ la mină ca să fim angajați și acum mai avem nevoie de câteva luni ca să intrăm în șomaj”, a declarat Iacob Maria.

Un alt director din CE Oltenia, Aurel Medinţu, a fost ceva mai tranşat. A spus că societatea minieră nu este instituţie de binefacere. „Nu ştiu ce se întâmplă, hotărârea a fost luată, o să vedem ce ne informează Divizia Minieră. Nu putem să ne transformăm în societate de caritate. Presiunea cheltuielilor cu munca vie asupra costurilor este extraordinar de mare”, a spus Medinţu.

„Am ajuns să cerșim, pentru că nu avem din ce trăi”

Cei 30 de foști angajați ai Olservmin care încearcă din răsputeri să facă rost de un loc de muncă au ajuns în culmea disperării, pentru că nu mai au din ce trăi. „Noi suntem și cazuri sociale, avem soți bolnavi, copii bolnavi și am mai dat unii dintre noi și teren la mină. Sperăm să ne preia cineva la societate, ca să facem un an pentru a primi șomaj. Am rămas pe drumuri, nu am trăit cu salariul minim pe economie, ci cu un salariu de mizerie de 2 milioane de lei vechi. Ni s-a spus că suntem angajați pentru un an și opt luni. Suntem disperați, am ajuns să ne împrumutăm de bani pe la neamuri sau să cerșim”, a declarat Corina Cârlig.

Vor să meargă în audiență la Ponta

Pentru că sunt siguri că demersurile lor nu vor avea niciun rezultat, foștii angajați de la Olservmin sunt deciși să plece la București, mai exact la Guvern, ca să-i ceară explicații lui Victor Ponta, cel care a promis locuri de muncă în Gorj. „Nu ne ia nimeni în calcul. Nu cred că se va rezolva ceva. Colegii noștri au spus să ne organizăm, să plecăm la domnul Ponta la București. Altă soluție nu mai avem. O să ne ducem peste domnul Ponta la București, pentru că el în campania electorală a promis că va crea locuri de muncă. Păi să ne dea locuri de muncă acum. Din cauza USL am ajuns să cerşim”, a spus un alt angajat.

REACŢIE

Olservmin este una din firmele sindicatelor miniere şi a intrat în insolvenţă în iulie. Sindicalistul Gheorghe Etăgan susţine că la sfârşitul lunii iulie au expirat contractele cu CE Oltenia, care nu a mai vrut să le prelungească, deşi Olservmin are cele mai mici tarife. „Societatea are cele mai mici tarife din sistemul minier şi energetic, ar putea continua activitatea, bineînţeles dacă se vrea”, a spus Etăgan.

SOLUŢII

Etăgan spune că este păcat că din 370 de salariaţi, 220 nu beneficiază de şomaj. „Aceştia au ştiut de la început că au contracte până la 30 iulie, unii dintre ei au uitat. Sunt cazuri de persoane care lucrau în subteran, unii mai aveau câteva luni până la pensie, ar fi bine să se găsească soluţii pentru ei. Rulam în această societate mii de oameni cu probleme, poate au dânşii alte soluţii”, a spus Etăgan, făcând referire la CE Oltenia.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: