Revoltă printre salariaţii Minprest. „Vrem cel puţin o mie de lei în plus!”

Salariaţii Minprest vor salarii mai mari, prime mai consistente şi tichete de masă de câte 30 de lei pe zi. Liderul de sindicat Cosmin Bivolaru spune că, pentru anul viitor, angajaţii de la Minprest încasează cel mult 2.500 de lei pe lună. Asta în timp ce salariaţi de la Complexul Energetic Oltenia câştigă în acelaşi post, în acelaşi loc de muncă dublu.

“Noi nu prea avem drepturi. Avem două prime şi alea sunt mici. Le vrem mai mari, nu 300 de lei, că reprezintă aproape nimic. Ne dorim la salarizare cel puţin 1000 de lei în plus”, a spus sindicalistul Cosmin Bivolaru. 

Dacă nu vor fi luaţi în calcul, salariaţii de la Minprest ameninţă că vor ajunge chiar să facă grevă. O decizie va fi luată luna viitoare.

„Ar trebui majorate salariile din 2024. La Minprest, sunt nişte salarii foarte mici în momentul de faţă. Salariaţii Minprest lucrează în aceleaşi condiţii ca şi cei de la Complexul Energetic Oltenia. Se începe de la salariul minim până la 2.500 de lei net, ceea ce este foarte, foarte puţin. Între ei, pe aceleaşi funcţii şi aceleaşi locuri de muncă, dacă e să facem o comparaţie, e de două ori şi ceva. Şi cu problema bonurilor de masă e problemă. Noi avem 15 lei pe zi şi am cerut 30 de lei. Încă 20 de lei. Nu poţi să trăieşti cu 15 lei pe zi la serviciu”, a spus liderul de sindicat Cosmin Bivolaru, într-un interviu la Radio Infinit. 

Vizualizări: 2,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: