Reţetă simplă de gogoşari pentru iarnă
Pieţele sunt pline acum de legume iar gogoşarii sunt din belşug. Pentru cei care le apreciază savoarea şi vor să se bucure de ei şi pe timp de iarnă există un mod rapid de pus la păstrare a gogoşarilor.
Cea mai bună rețetă de gogoșari pentru iarnă este ce de gogoşari în oţet. Se realizează la rece, fără fierbere, şi este foarte uşor de preparat.
Ingrediente:
5 kg de gogoşari întregi (cântăriți înainte de a scoate cotoarele)
500 ml oțet
350 gr zahăr
3 linguri de sare
Mod de preparare: Se spală gogoşarii, se dau cotoarele jos, se pun într-un vas mare și se pun ingredientele lichide peste ei. Se adaugă în plus fâșii de hrean, boabe de muștar, piper boabe şi o foaie sau două de dafin.
Se lasă 24 de ore, mestecând din când in când în ei, timp în care gogoșarii își mai lasă din propriul suc după care se pun în borcane şi se pun capacele. Aceste conserve de gogoşari rezistă toată iarna fără probleme.