Rețeta de ciorbă de praz oltenească
Prazul e leguma emblematică a Olteniei așa că ciorba de praz e destul de des întâlnită în zonă. Ciorba de praz este o ciorbă uşoară, numai bună pentru perioada de post, fiind un fel de mâncare ce se serveşte fără carne.
Ciorba de praz se poate prepara foarte repede fiind nevoie doar de câteva legume. Dacă aţi rămas fără idei în bucătărie şi vreţi să preparaţi o ciorbă rapidă, puteţi face o ciorbiță simplă și gustoasă de praz.
Ingrediente:
2 fire de praz
2 morcovi
1 păstârnac
o ţelină rădăcină
1 ardei roșu
1-2 căni zeamă de varză
sare, piper
o ceașcă de suc de roșii
mărar, pătrunjel şi puțin cimbru
1 ceașcă de orez
Mod de preparare:
Curățăm și spălăm legumele și orezul, apoi tocăm mărunt ardeiul. Prazul îl tăiem rondele iar păstârnacul și morcovii ii dăm pe răzătoare. Punem legumele la călit în două linguri de ulei și o ceașcă de apă. Le lăsăm 5 minute apoi adăugăm prazul tăiat rondele sau cum vă place, apoi punem apă atât cât consideră fiecare, cât de densă vrea să fie ciorba.
Fierbem la foc mic 20 de minute apoi adăugăm orezul și sucul de roșii, sare şi piper. Gătim totul 10 minute apoi adăugăm zeama de varză, cât vă place de acru, verdețurile si mai lăsăm puțin pe foc după care e gata de servit.